U Ostrovu se baš „bećarilo“

Kostolac

Događaji

U Ostrovu se baš „bećarilo“

Foto: Ivan Miloš

How Good Of A Friend Are You Really?

Posle mnogo godina Ostrovo je dobilo fijakerijadu, koja možda postane i više nego prateća manifestacija već tradicionalnog „Ostorovačkog bećarca“.

Jubilarni, deseti „Bećarac“ počeo je u nedelju 9.jula, smotrom folkora „Ostrovaćki bećarac“ koja je imala još jedno izdanje u utorak. Sreda je bila rezervisana za poeziju i etno muziku, a četvrtak za igrice bez granica i priredbu učenika ostrovačke škole. U petak, prava poslastica - koncert tamburica „La banda“, ženskog tamburaškog orkestra iz Novog Sada.


Dobra posećenost jubilarnog festivala


La banda-ženski tabmuraški orkestar nasupio u petak

Glavnog dana manifestacije udruženje „Spektar“ iz Kostolca organizovalo je jednodnevnu likovnu koloniju, a najboji kuvari okušali su se u kuvanju riblje čorbe. Bilo je čak 80 kotlića. Najbolju čorbu skuvao je Goran Stojićević iz sela Kostolac, druga najbolja čorba je delo Gorice Savić iz Požarevca, dok je treći bio Gostoljub Spasojević, takođe iz sela Kostolac.


Kuvala se riblja čorba

Najbolji pevač bećaraca na 10. „Ostrovaćkom bećarcu“ je Slaviša Stojanović, drugo mesto zauzela je Verica Gavrilov, dok je treće mesto pripalo prošlogodišnjem pobedniku, Zoranu Ninkovu.  

Za Mis Bećarca proglašena Aleksandra Pešić. Prva pratilja je Anđela Dragić, a druga pratilja Marija Stojićević.
 
 Konjički klub „Maestoso” iz Boževca je došao je sa šest predivnih paradnih zaprega sa željom da promoviše ideju da se konjarstvo vrati u Ostrovo. 


Mladi ljubitelji konja, ono što raduje

Posle mnogo godina Ostrovo je tako dobilo fijakerijadu, koja možda postane i više nego prateća manifestacija „Bećarca“. 


Fijakerijada u Ostrovu

Obnovljeno je i takmičenje u košarenju. Pobednik je Sava Erdeljan. Kakvo je to takmičenje čitajte ovde: www.ebranicevo.com

Veterani  Ostrova i Pančeva igrali su fudbal, a potom je usledila izložba slika, domaće radinosti, kolača „obdžinica“ i prodaja specijaliteta banatske kuhinje. 

Tokom programa publici se u nekoliko navrata predstavio KUD „Ostrovo“ sa igrama „Banat“, „Bačka“ i „Levač“. Gost večeri bio je tamburaški orkestar „Bećari“ iz Kovina.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top