U Ostrovu se ponovo sastaju bećari

Kostolac

Kultura

U Ostrovu se ponovo sastaju bećari

Foto: arhiva, plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

U selu bećara i dečijih igara – Ostrovu, u subotu je zakazan još jedan „Ostrovački bećarac“, a danas počinju prateće manifestacije.

Bećarac je davno rođen. Kada i gde, teško je utvrditi, ali se zna da je s ljubavlju negovan u Vojvodini i Slavoniji. Da bi mu „život ulepšali i osvežili mu zdravlje“, entuzijasti iz Ostrova odlučili su da ga slave i veličaju kroz manifestaciju „Ostrovački bećarac“.

Večeras od 20 sati govoriće se stihovi, sutra u isto vreme je smotra folklora, a u petak je koncert Snežane Babić Sneki.

Program u subotu, glavnog dana manifestacije, u 12 sati otvara druga fijakerijada, smotra paradnih konja i zaprega na stadionu FK „Dunav“. Na veliko zadovoljstvo inicijatora prve fijakerijade, Đure Radića, predsednika MZ „Ostrovo“, prošlogodišnja smotra paradnih konja je bila pravo osveženje u turističkoj ponudi pri „Ostrovačkom bećarcu“.

U samom Ostrovu ima vrlo malo konja, ali ljubitelja konja i konjarstva itekako ima, kao i onih koji nisu Ostrovci, ali svesrdno podržavaju i pomažu ovu manifestaciju u nastanku. Jedan od njih je i dr.vet.med Ivan Miloš, jedan od retkih sudija zaprega koji će i ove godine pomoći u organizaciji smotre.

Očekuje se dolazak odgajivača iz Stiga, Smedereva i Banata. Takmičenje u kuvanju riblje čorbe startuje od 16 časova, a dva sata kasnije je utakmica veterana u malom fudbalu, igraju „Rudar“ iz Kostolca  i „Dunav“ iz Ostrova. U 18:30 sati zakazana je prodajna izložba kolača, a u 19 sati počinje takmičenje u košarenju. 

Centralni deo manifestacije je takmičenje u pevanju bećaraca, izbor za najlepšu sosu, a nastupiće i gosti iz Gudurice i Vršca. Program počinje od 20 sati.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top