U petak ističe ugovor za prevoz đaka u Požarevcu, a novi postupak na čekanju

Požarevac

Društvo

U petak ističe ugovor za prevoz đaka u Požarevcu, a novi postupak na čekanju

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Bliži se kraj februara kada ističe ugovor o prevozu učenika na teritoriji grada Požarevca sa aktuelnim prevoznicima, a postupak javne nabavke je zaustavljen zbog žalbe zainteresovanog pravnog lica iz Pirota.

Iako od petka,28.februara, firmama „Moto Boem Trans“ iz Negotina i „Continental-Turs“ iz Kule više ne važi ugovor za prevoz učenika na području Požarevca, još uvek nije poznato ko će prevoziti đake i da li će uopšte do tog datuma aktuelna situacija biti rešena.

A aktuelna situacija je ovakva: Gradska uprava Požarevac sredinom januara raspisala je javnu nabavku za prevoz osnovaca i srednjoškolaca na teritoriji grada.

Koji su uslovi traženi od potencijalnih ponuđača pročitajte u našem tekstu:

>>KO ĆE OVE GODINE PREVOZITI POŽAREVAČKE ĐAKE?<<

Rok za podnošenje ponuda prvobitno je bio 14. februar, međutim, Društvo za saobraćaj, trgovinu i usluge „Maxa tours“ doo Pirot kao zaintersovano pravno lice podnelo je 3. februara niz primedbi na konkursnu dokumentaciju zahtevajući da se određeni uslovi usklade sa važećim  zakonima, a jedna primedba se odnosila na dozvoljenu mogućnost da vozači autobusa budu angažovani po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima.  

Grad Požarevac uvažio je samo deo primedbi, zbog čega je konkursna dokumentacija morala biti izmenjena, a rok za podnošenje ponuda produžen do 18.februara, o čemu se detaljnije možete informisati OVDE.

Firma iz Pirota zbog toga 11.februara podnosi žalbu Komisiji za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki, a Požarevac zaustavlja sve aktivnosti u postupku te javne nabavke.

>>ZAUSTAVLJENE AKTIVNOSTI U POSTUPKU JAVNE NABAVKE ZA PREVOZ UČENIKA<< 

U fazi roka za podnošenje ponuda zainteresovano lice podnelo je zahtev za zaštitu prava na konkursnu dokumentaciju. Na osnovu toga zaustavili smo dalje aktivnosti dok se ne donese odluka po tom zahtevu. U međuvremenu, dok se komisija ne izjasni, podneli smo zahtev Upravi za javne nabavke da nam da mišljenje za sprovođenje pregovaračkog postupka po hitnosti. To je poseban postupak predviđen zakonom u ovakvim situacijama, kako bi se one prevazišle. Ugovor sklopljen u pregovaračkom postupku trajaće do okončanja prvobitnog postupka“, kaže za E-Braničevo, Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave Požarevac.

 

Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave  Požarevac

Na pitanje sa kim će, ako dobiju zeleno svetlo, ući u pregovarački postupak, Simonović kaže da će u tom slučaju biti pozvani svi oni za koje se smatra da mogu da ispune uslove konkursa, bez obzira da li su se na njega javili, te da su neophodne minimum tri ponude.

Dušan Krstić, direktor saobraćaja u Arrivi Litas, koja je prošle godine posle više decenija prvi put ostala bez ovog posla u Požarevcu, za E-Braničevo kaže da ta firma očekuje da bude pozvana od strane grada u pregovarački postupak. Ako grad za to ne dobije saglasnost, očekivano je, kaže, da zbog hitnosti situacije bude raspisana tzv.brza javna nabavka, na koju će se Arriva javiti.

Nama je Požarevac baza, naravno da smo zainteresovani da nastavimo da prevozimo učenike u tom gradu“, kazao je Krstić.

Za sada nije izvesno kako i kada će se okončati nastala situacija, a roditelji u međuvremenu, s pravom strahuju za prevoz dece u škole.

Prvi čovek Gradske uprave Požarevac kaže da đaci neće ostati bez prevoza po isteku ugovora sa dosadašnjim prevoznicima.

Ja se nadam da neće i da ćemo uspeti u ovom periodu da to rešimo. Mi smo sve korake preduzeli, jer su to situacije koje ne mogu da se predvide, ali gledamo da nam taj rok bude primeren, što se tiče pregovaračkog postupka po hitnosti, kako bi ceo postupsk priveli kraju“, navodi Aleksandar Simonović za portal E-Braničevo.

Podsećamo, i prošle godine javna nabavka za prevoz učenika na teritoriji Požarevca završila je na Komisiji za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki, s tim što se tada žalila Arriva Litas, ali je na kraju posao ipak dobila negotisnka frima sa podizvođačem iz Kule kod Malog Crnića.  

E-Braničevo je o svemu izveštavao. Evo nekoliko tekstova zarad podsećanja :

>>ARRIVA OD DANAS NE PREVOZI UČENIKE U POŽAREVCU<<

>>ARRIVA LITAS ZATRAŽILA ZAŠTITU PRAVA UGOVOR O PREVOZU NA ČEKANJU<<

>>UGOVOR ZA PREVOZ ĐAKA ČEKA ROK ŽALBE, DO TADA…<<

>>ARRIVA LITAS UPOLA CENE DO OKONČANJA JAVNE NABAVKE<<

>>PALA ODLUKA KO ĆE VRŠITI PREVOZ UČENIKA NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA<< 

>>E-BRANIČEVO ISTRAŽUJE: KO SU NOVI PREVOZNICI UČENIKA I KO STOJI IZA TIH FIRMI?<<

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top