U planu izgradnja puta Osanica – Ceremošnja

Žagubica

Društvo

U planu izgradnja puta Osanica – Ceremošnja

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Završena je izrada projektno- tehničke dokumentacije za izgradnju puta Žagubica –Kučevo, deonica Osanica –Ceremošnja.

Celokupni projekat sufinansiraju Ministarstvo privrede i opštine Žagubica i Kučevo. Izrada projektno-tehničke  dokumentacije prvi je korak ka budućoj izgradnji puta koji  je od nemerljivog značaja za sve  građane Žagubice, Kučeva i susednih opština, a naročito za građane čiji se posedi nalaze na ovoj deonici.

U ekonomskom smislu izgradnja puta doneće višestruke benefite, jer će pomoći lakšem plasmanu zdravih proizvoda sa Homolja i uticati na potencijalni razvoj seoskog turizma.

„Sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije u vrednosti od 3.200.000 dinara dobijena su od Ministarstva privrede, po javnom pozivu. Pomenuta dokumentacija pomoćiće  predsednicima opština Žagubica i Kučevo u potraživanju sredstava za izgradnju puta“, rekao je Predrag Ivković, zamenik predsednika opštine Žagubica.

Proces izrade projektno-tehničke dokumentacije trajao je duže zbog regulisanja imovinsko pravnih odnosa sa licima čiji se posedi nalaze na pomenutoj deonici, ali i drugih faktora koji su uspešno prevaziđeni.

Ivković je istakao da se nada što bržem dobijanju neophodnih sredstava  kako bi otpočela izgradnja ove važne deonice  koja će brže, bolje i sigurnije povezivati opštine Žagubica i Kučevo.

To Top