U planu rekonstrukcija i dogradnja dva paviljona zatvora u Zabeli

Požarevac

Društvo

U planu rekonstrukcija i dogradnja dva paviljona zatvora u Zabeli

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Gradska uprava Požarevca obajvili su javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za urbanističko-arhitektonsku razradu lokacije za rekonstrukciju i dogradnju paviljona 1 i 2 u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac-Zabela.

Javna prezentacija urbanističkog projekta trajaće od 18. do 25. januara u kancelariji broj 137 na prvom spratu Gradske uprave Požarevca, u periodu od 10 do 13 časova, kao i na internet stranici grada www.pozarevac.rs.

Obejkti koji su predmet rekonstrukcije izgrađeni su 1912. godine. U skladu sa Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija, projektom su predviđeni prostori za boravak pritvorenih lica koji su prozračni, osvetljeni dnevnim i veštačkim osvetljenjem i zagrejani u skladu sa klimatskim uslovima.

Predviđeno je da u jednoj sobi bude šest osoba. Oba krila su istog smeštajnog kapaciteta sa po devet smeštajnih soba po etaži, a ukupan broj soba je 36 čime se obezbeđuje smeštaj za 216 lica. Pored soba za smeštaj projektovana su i zajednička kupatila sa šest tuš kabina radi lakše kontrole pritvorenika.

Pozivaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica da izvrše uvid u urbanistički projekat i svoje primedbe i sugestije u pisanom obliku, u toku trajanja javne prezentacije, podnesu Odeljenju za urbanizam i građevinske poslove, preko pisarnice Gradske uprave Požarevca. Bliže informacije mogu se  dobiti u kancelariji broj 137 ili na kontakt telefon 539-664.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top