A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

U Požarevcu obeležen Dan prosvetnih radnika (FOTO) - Šarčević - Dan prosvetnih radnika
U Požarevcu obeležen Dan prosvetnih radnika (FOTO)

Požarevac

Događaji

U Požarevcu obeležen Dan prosvetnih radnika (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradonačelnik Požarevca uručio je Mladenu Šarčeviću, ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, povelju za doprinos razvoju zadrugarstva u školama u Požarevcu.

Za nacionalni dan prosvetnih radnika uzet je Mitrovdan, opšteprihvaćen datum rođenja Vuka Stefanovića Karadžića, reformatora srpskog pisma. Tim povodom je u gradskom zdanju organizovana svečana akademija kojoj je prisustvovao ministar Mladen Šarčević.

Gosti na svečanoj akademiji

Obraćajući se Šarčeviću, Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, izrazio je očekivanje da je ministar zadovoljan viđenim u Osnovnoj školi u Bradarcu i Poljoprivrednoj školi sa Domom učenika „Sonja Marnković“. Spasović je naglasio da je lokalna samouprava u poslednje tri godine uložila milijardu i osam stotina  miliona dinara u srednje, osnovno i predškolsko obrazovanje. Napomenuo je i da je Kancelarija za javna ulaganja uložila značajna sredstva u obrazovne ustanove na teritoriji grada.

Gradonačelnik je podsetio da su republičkim novcem  uređene fasade škola u Kličevcu, Lučici i Požarevačkoj gimnaziji, potom  školsko dvorište OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“, a na pomolu je rekonstrukcija OŠ „Dositej Obradović“, vrednosti oko 250 miliona dinara.

„Rešavajući problem mesta za decu u vrtićima, koji pritiska Požarevac već decenijama, ulazimo u javno – privatno partnerstvo, gde ćemo u privatnim vrtićima subvencionisati cenu za sve one koji nisu mogli da upišu državni“, rekao je Spasović.

Bane Spasović

Gradonačelnik je upoznao ministra i o planovima za izgradnju još jednog vrtića u Kostolcu.

Ministar Šarčević je, govoreći o reformi školstva, naveo da će naredne godine u Srbiji biti 20 hiljada, a 2021.godini 30 hiljada digitalnih učionica. Na teritoriji Kosova i Metohije, naredne godine biće ukinuta zabrana zapošljavanja u prosveti. Ministarstvo će voditi računa i o motivaciji zaposlenih u prosveti, te će početi sa primenom reforme platnih razreda, tako da je najveći broj zaposlenih u prosveti stavljen u platni razred 9.1., što je veoma visoka grupa. Za platni razred, kako je kazao, zaposleni mora da se izbori pre svega radom, a ishodi koji se rade kroz obrazovanje biće verifikovani kroz ishode na završnim ispitima, na maloj i velikoj maturi. Ministar je najavio i strožije kriterijume dobijanja akreditacije za visokoškolske ustanove.

„Brinemo o našim kolegama tako što ćemo omogućiti da u nastavi ostvare visoku platu, bez obzira što je u pitanju osnovna i srednja škola, njima to rezultati rada omogućuju, radna lista i rezultati ishoda. Kada ozdravimo tu priču možemo da idemo napred“, kazao je on

Mladen Šarčević

Šarčević je naglasio da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ima naučnu saradnju sa mnogim vodećim državama u ovoj oblasti, a od 31. januara naredne godine naći će se i među 13 država koje imaju sporazum o saradnji iz oblasti nauke sa Japanom. Po njegovim rečima, cilj svega ja da mladi ljudi ostani u Srbiji.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top