U Požarevcu posađeno 300 stabala zimzelenog i listopadnog drveća

Požarevac

Događaji

U Požarevcu posađeno 300 stabala zimzelenog i listopadnog drveća

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na prostoru između nekadašnjeg ,,Bambilenda” i budućeg atletskog stadiona u Požarevcu, danas je posađeno 300 stabala zimzelenog i listopadnog drveća.

Kompanija ,,Bambi” je donirala ove sadnice gradu, u saradnji sa kompanijom ,,RIO”, čime je započet projekat obnove i ozelenjavanja nekadašnjeg ,,Bambilenda”.

Gradonačelnik Saša Pavlović ističe da je sadnja stabala tek početak uređivanja ,,Bambi parka”.

,,Grad planira niz aktivnosti u vezi sa ,,Bambi parkom”, ali o tome ćemo javnost upoznati u narednom periodu. Sađenje sadnica je mali početak budućeg projekta. Usvojeno je idejno rešenje za uređenje ovog prostora, a podeljen je na delove – sportski, rekreativni i parkovski, koga će činiti ove sadnice”, rekao je Pavlović.

Ivan Jovanović, menadžer za korporativne poslove kompanije ,,Bambi”, istakao je da je ova donacija zahvalnost zajednici u kojoj posluju.

,,Na ovom mestu biće tuje, sibirski brest i crni bor, a za dve ili tri godine, kada dostignu visinu četiri ili pet metara, biće zaista impozantno”, rekao je Jovanović i dodao da je donacija ovih sadnica prva u nizu inicijativa koje kompanija planira u narednom periodu.

To Top