U proseku 10 pacijenata dnevno sa težom kliničkom slikom

Požarevac

Društvo

U proseku 10 pacijenata dnevno sa težom kliničkom slikom

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Primetno je povećanje broja pacijenata u požarevačkoj kovid ambulanti sa težom kliničkom slikom, izjavila je za E-Braničevo dr Snežana Stojković, direktorka Doma zdravlja Požarevac.

U proseku broj pregleda na dnevnom nivou u kovid ambulanti u Požarevcu iznosi oko 80, od toga je 40 prvih pregleda. I dalje je povećan broj pacijenata sa težom kliničkom slikom koji se šalju na bolničko lečenje.

,,U protekloj nedelji nije bilo drastičnog porasta broja pregleda, stojimo na istom nivou. Jedino je u porastu broj pacijenata sa težom kliničkom slikom. Takvih pacijenata imamo u proseku do deset dnevno“, izjavila je Snežana Stojković.

Proteklog vikenda u Požarevcu su potvrđena 32 nova slučaja zaraze koronavirusom.

>>VIŠE OD 100 NOVOOBOLELIH U BRANIČEVU PROTEKLOG VIKENDA<<

Ona ističe da se vakcinacija i revakcinacija obavljaju po planu, u skladu sa prijavljenim ljudima na eUpravi. Ukupno je do sada vakcinisano 24.823 osobe, a revakcinisano 14.204.

,,Otvoren je novi punkt za sve građane koji nisu iz nekog razloga do sada mogli da se prijave za vakcinaciju. Mi dobijamo informaciju o potrebnim vakcinama danas za sutra. Danas je dostupna kineska vakcina, rekla je dr Snežana Stojković.

Podsećamo, vakcinacija stanovništva protiv kovida 19 bez zakazivanja počela je u Domu zdravlja Požarevac. Svi građani koji a žele da se vakcinišu, to mogu da učine svakog radnog dana od 8 do 14 časova na punktu za imunizaciju u Domu zdravlja Požarevac.

>>POČELA VAKCINACIJA BEZ ZAKAZIVANJA U POŽAREVCU<< 

To Top