U Srbiji 82 novoobolela lica, preminulo još troje

Braničevo

Društvo

U Srbiji 82 novoobolela lica, preminulo još troje

Foto: Ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

U Republici Srbiji je do 15 časova 29. marta registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj COVID 19. Tri osobe su preminule od novog virusa korona.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 376 osoba od kojih je 82 pozitivno i 294 negativno na novi korona virus. Na respiratoru se u ovom momentu nalazi 55 osoba, što znači da je njihovo zdravstveno stanje ozbiljno.
Do 15 časova, 29. marta, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 2462 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
„Od poslednjeg izveštavanja desila su se još tri smrtna ishoda. U KC Vojvodine preminuo je pacijent rođen 1958.godine koji je bolovao od hipertenzije i hroničnog obolenja bubrega. U KBC „Dragiša Mišević“ preminule su dve žene 1938. i 1934.godište, obe su imale pridružena hronična obolenja. Zaključno sa ovim momentom ukupan broj smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa infekcijom novim korona virusom  je 13“, kazala je Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Batut.
Ona je napomenula da nam sadašnji broj obolelih pokazuju kakve smo preventivne mere sprovodili pre pet do sedam dana, kao i da naše sadašnje aktivnosti, onako kako smo se ponašali juče i kako se ponašamo danas, to će se videti kroz ukupne brojeve obolelih narednih dana.
Ključ je u nama i moramo svi ozbiljno da shvatimo da svaki pojedinac ima ogromnu ulogu u zaustavljanju daljeg širenja infekcije“, naglasila je Kisič Tepčević.
 

To Top