u-turiji-odrzana-izlozba-citamo-i-pisemo-sa-anom-frank

Kučevo

Događaji

U Turiji održana izložba „Čitamo i pišemo sa Anom Frank“

Foto: OŠ Turija

How Good Of A Friend Are You Really?

U radionicama učestvovali učenici iz Turije, Kučeva, Rabrova, Golupca i Braničeva.

U radionicama učestvovali učenici iz Turije, Kučeva, Rabrova, Golupca i Braničeva.

    

Osnovna škola „Veljko  Dugošević“  iz Turije bila je, početkom ovog meseca, domaćin izložbe „Čitamo i pišemo sa Anom Frank“.

 

Tako je postala aktivni učesnik međunarodnog projekta koji se odvija u više različitih država na nekoliko kontinenata.

 

Za organizaciju izložbe u Srbiji, velike zasluge pripadaju delegaciji Republike Srbije u Međunarodnoj alijansi za sećanje na holokaust (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA) dok je, prevod postavke na srpski jezik, rezultat saradnje Narodne biblioteke SrbijeKuće Ane Frank iz Amsterdama i mreže Terraforming.

 

Tokom trajanja programa, učenici su mogli da saznaju detalje o životu Ane Frank i tragičnoj sudbini koja je zadesila njenu porodicu za vreme Drugog svetskog rata. Bili su u prilici i da virtuelno obiđu zgradu u kojoj se Ana Frank krila sa još sedmoro ljudi.

 

 

U sklopu izložbe pripremljeno je više radionica u zavisnosti od uzrasta, a učenice osmog razreda škole domaćina, zajedno sa nastavnikom istorije Milanom Krstićem, izvele su dramatizaciju teksta „U tajnom skrovištu“.

 

 

U radionicama su učestvovali i izložbu posetili učenici škola iz Turije (O.Š. “Veljko Dugošević”), Kučeva (O.Š. „Ugrin Branković“) Rabrova (O.Š.“Milutin Milanković”), Golupca (O.Š. Branko Radičević) i Braničeva (O.Š. “Veljko Dugošević”).

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top