U Žagubici nema zaraženih, pod nadzorom oko 100 osoba

Žagubica

Društvo

U Žagubici nema zaraženih, pod nadzorom oko 100 osoba

Foto: Arhiva, zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Osobe kojima je određena mera samoizolacije su povratnici iz inostranstva.

“Po poslednjim informacijama u opštini Žagubica nema zaraženih korona virusom, nema čak ni osoba sa simptomima. Oko 100 osoba dobilo je rešenje o samoizolaciji”, kazao je Predrag Ivković, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Žagubica za portal E-Braničevo.

On je kao najvažnije odluke sa poslednje sednice Štaba izdvojio uspostavljanje kol centra za sugrađane starije od 70 godina, koji se mogu javiti na broj 012/7643-153 svakog radnog dana i vikendom od 7 do 19 časova. Takođe je naglasio da ima volontera u svim mesnim zajednicama i da se svakodnevno javljaju oni koji žele da pomognu najugroženijima.

“Doneta je odluka o ograničenju radnog vremena  ugostiteljskih, prehrambeno-mešovitih  objekata i sportskih kladionica do 19 časova kako bi do 20 časova svi oni koje rade stigli kući”, istakao je Ivković.

Iz Doma zdravlja Žagubica poručuju da se u ustanovu vrši prijem isključivo hitnih slučajeva, jer je Vlada Republike Srbije donela uredbu po kojoj se elektronski recepti produžavaju na tri meseca bez odlaska lekaru.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top