U Žagubici u toku projekat unapređenja kvaliteta usluga u Domu zdravlja 

Žagubica

Društvo

U Žagubici u toku projekat unapređenja kvaliteta usluga u Domu zdravlja 

Foto: Opština Žagubica

How Good Of A Friend Are You Really?

U opštini Žagubica se uz podršku Evropske unije (EU) putem razvojnog programa EU PRO  sprovodi projekat koji za cilj ima poboljšanje kvaliteta života građana.

Projektom „Unapređenje kvaliteta usluga u Domu zdravlja Žagubica” koji lokalna samouprava opštine Žagubica sprovodi u saradnji sa EU PRO programom, završena je rekonstrukcija grejanja i centralne klimatizacije u Domu zdravlja sa posebnom pažnjom usmerenom na aktivnosti koje se odnose na primenu principa dobrog upravljanja. U tom smislu lokalna samouprava je transparentno opredelila ušteđena sredstva za dalje ulaganje u oblast zdravstva.

Prema rečima Predraga Ivkovića, zamenika predsednika opštine Žagubica, u okviru ovog projekta sprovedeni su radovi na promeni kotlovskog postrojenja, termo glava i cirkularnih pumpi, urađena je kompletna klimatizacija.

Promena kotlova donosi višestruki benefit, posebno kada se uzme u obzir važnost prelaska sa uglja na pelet kako bi se doprinelo smanjenju zagađenja vazduha, ali i ekonomski aspekt ovog tipa grejanja”, istakao je zamenik predsednika opštine.

 Dodao je da što se klimatizacije tiče, napravljene su dve centralne jedinice koje snabdevaju manje jedinice po svim prostorijama obe zgrade Doma zdravlja. Nadzorni organ je potpisao radove koji  su izvedeni profesionalno, i ono sto je veoma pozitivno, dodaje Ivković, napravljena je ušteda po sprovedenoj nabavci po okončanim radovima, te je u skladu sa procedurama taj novac opredeljen za dodatne radove koji podrazumevaju spuštanje plafona i zamenu starog sa novim led osvetljenjem, u gotovo svim delovima objekta Doma zdravlja.

Ivković je još jednom napomenuo da je saradnja sa timom EU PRO na sprovođenju ovog projekta na izvanrednom nivou, a sve sa ciljem da se postigne dobrobit za sve stanovnike opštine Žagubica.

Naša opština sarađuje sa Evropskom unijom na još dva projekta, a veoma rado ćemo aplicirati i na nekim od budućih konkursa jer su ovakvi projekti usmereni ka stvaranju uslova za bolji kvalitet života ljudi”, zaključio je on.

Dr Vesna Stoilović Gvozdenović, direktorka Doma zdravlja Žagubica, istakla je da će se završetkom projekta znatno poboljšati uslovi rada za zaposlene kao i za boravak pacijenata koji se u toj ustanovi zadržavaju kraći ili duži period, zavisno od bolesti.

 „Zamenom kotla značajno je poboljšano grejanje, dok ćemo koristi od ugradnje centralne i pojedinačne klime u svim prostorijama, moći da osetimo  u letnjem periodu. Najvažnije je da će  uslovi i kvalitet rada ustanove biti značajno unapređeni”, rekla je  Stoilović Gvozdenović.

Projekat rekonstrukcije Doma zdravlja Žagubica finansirala je Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top