Učenici se upoznaju sa programom rada 21 visokoškolske ustanove

Požarevac

Događaji

Učenici se upoznaju sa programom rada 21 visokoškolske ustanove

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Sajam visokoškolskih ustanova, šesti po redu, danas se održava u Ekonomsko-trgovinskoj školi Požarevac.

Sajam je otvorila Sibinka Živanović, direktorka Ekonomsko - trgovisnke škole, koja je tom prilikom poželela dobrodišlicu predstavnicima visokoškolskih ustanova i učenicima, budućim brucošima.

Sanja Novaković, član Tima za karijerno vođenje i savetovanje Ekonomsko-trgovinske škole u Požarevcu, istakla je da 21 visokoškolska ustanova učestvuje na ovogodišnjem sajmu.

,,Mi smo ovde pozvali najpre one visokoškolske ustanove koje spadaju u segment interesovanja naših učenika iz područja ekonomija, pravo, administracija, turizam, ugostiteljstvo i trgovina. Takođe, ranije smo anketirali učenike, čime smo uvedeli njihova interesovanja i pozvali te ustanove.  Na primer, Poljoprivredni fakultet je nas kontaktirao i ove godine po prvi put đacima na sajmu predstavljaju svoju ponudu“, kazala je Novaković.

Tim za karijerno vođenje škole

Ona je dodala da će ove školske godine Ekonomsko-trgovinsku školu u Požarevcu završiti 280 učenika - 200 koji pohađaju četvorogodšnje profile i 80 trogodišnje.

Međutim, sajam visokoškolskih ustanova nije otvoren samo za učenike Ekonomsko-trgovinske, već i za đake svih škola sa teritorije grada Požarevca.

To Top