Učesnici konkursa nagrađeni biciklima i kacigama

Veliko Gradište

Događaji

Učesnici konkursa nagrađeni biciklima i kacigama

Foto: Opština VG

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Veliko Gradište nagradila je, povodom obeležavanja nedelje mobilnosti, najbolje radove predškolaca u sve tri osnovne škole dečjim biciklima, a ostalim učesnicima obezbeđene su kacige za sigurnu vožnju.

Ova lokalna samouprava uzela je učešće u obeležavanju nedelje mobilnosti u cilju podizanja svesti i ulaganja zajedničkih napora za menjanje navika, u cilju što manjeg korišćenja automobila kao prevoznog sredstva.

Dragan Milić, predsednik opštine i Vladimir Štrbac, predsednik Skupštine, obišli su juče sve predškolce kako bi im uručili nagrade i upoznali ih sa prednostima alternativnih vrsta prevoza.

Milić je savetovao decu da vode računa o bezbednsoti u saobraćaju, da obavezno nose kacige kao i da što više koriste bicikle i idu peške kako bi bili zdraviji, ali i dali svoj doprinos zaštiti životne sredine.

U okviru nedelje mobilnosti prvaci su  crtali radove ili pisali literalne sastave na temu „Dan bez automobila u opštini Veliko Gradište“.

Pobednica takmičenja u OŠ “Ivo Lola Ribar“ Veliko Gradište je Anastasija Stojanović, u konkurenciji 30 prvaka, u OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac među 14 učenika pobedio je Aleksa Vukosavljević, a u OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo najbolji je bio rad Teodore Andrejić, takođe od ukupno 14.

Najbolje radove pogledajte u GALERIJI.

To Top