A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Udruženja iz Kostolca i Tunisa potpisala protokol o saradnji
Udruženja iz Kostolca i Tunisa potpisala protokol o saradnji

Požarevac

Kultura

Udruženja iz Kostolca i Tunisa potpisala protokol o saradnji

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpisan memorandum o saradnji između Udruženja ljubitelja knjige „Majdan“ iz Kostolca i udruženja iz Tunisa „Salon kulture kreativne vizije“.

Memorandum su potpisali predsednici srpskog i tunižanskog udruženja Slavica Pejović i Gasmi Abalah.

Prijem povodom 7. Međunarodnih pesničkih susreta „Orfej na Dunavu“

„Umetnici ne priznaju granice i postojeće granice se brišu između nas, a ovaj protokol to treba da potvrdi“, rekla je Pejović.

Abalah smatra da je ovo veliki projekat  i najavio dolazak gradonačelnika Solimana u cilju uspostavljanja kulturne saradnje Srbije i Tunisa. Istakao je da je napravljena divna knjiga pesnika iz Srbije i Tunisa na  engleskom jeziku „Venac jasmina u reci Dunav“, koja će večeras biti predstavljena u Galeriji „Milene Pavlović Barili“. Izdavač je Udruženje „Salon kulture kreativne vizije“.

Sedmi pesnički susreti, „Orfej na Dunavu” su u toku, a organizatori ove manifestacije su Klub ljubitelja knjige „Majdan” iz Kostolca i Centar za kulturu  „Kostolac”.

 "Nadahnuće  koje obilato sija iz svakog kutka ovog našeg kraja okuplja već sedmu godinu majstore pisane reči i time oplemenjuje i vas koji stvarate, i nas koji u tome uživamo. Posebno mi je drago što ovi pesnićki susreti imaju prefiks međunarodni, što donosi potvrdu da kultura nema granice i da umetnici govore univerzalnim jezikom, koji podjednako razumeju i pesnici i konzumenti njihovih dela.

Za Orfeja iz grčke mitologije kaže se da, dok je pevao jata ptica su kružila iznad njegove glave, ribe su iskakale iz mora, reke su zaustavljale svoje tokove, stene su podrhtavale, drveće mu je prilazilo da ga zaštiti od sunca, a sve životinje su se sakupljale kraj njegovih nogu.

„Naš dunavski Orfej, uvren sam, iz godine u godinu izaziva emocije koje mogu da se mere sa mitom o umetničkom daru čuvenog tračkog svirača i pesnika. Ova godina je posebna i po tome što će se tunižanski i naši umetnici još čvršče povezati, a otelovljenje toga je i zajednička zbirka poezije“, rekao je Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca, na prijemu povodom 7. Međunarodnih pesničkih susreta „Orfej na Dunavu“.


Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca

Prijemu je prisustvovala i Amira Bibani, prvi sekretar Ambasade Tunisa u Beogradu.

Drugi dan manifestacije je rezervisan za centralni događaj u Domusu Arheološkog nalazišta Viminacijum, kada će sami susreti biti otvoreni, dodeljene nagrade i priznanja, a biće organizovan i obilazak Viminacijuma. Nakon toga sledi kazivanje stihova na Dunavu u motelu „Dunavski dragulj”, a od 19 časova u pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu, biće organizovana promocija Zbornika ljubavne poezije uz učešće Kulturno – umetničkog društva „Kostolac”.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top