Udruženje „Bilećanaca“ iz Žagubice krenulo na put

Žagubica

Društvo

Udruženje „Bilećanaca“ iz Žagubice krenulo na put

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje “Bilećanaca “Srbije, ogranak u Žagubici, je udruženje bivših pitomaca škole rezervnih oficira u Bileću koja je osnovana davne 1956 godine.

Pitomci su se ovom prilikom  okupili povodom odlaska u Bileće na ljubilarno deseto okupljanje  pitomaca iz svih bivših republika koje su činile Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Uz punu podršku lokalne samouprave, udruženje rezernih oficira iz Žagubice kao organizacija, predstavlja pozitivne društvene vrednosti, patriotizam, kao i znanje i iskustvo njenih članova u poslovima odbrane zemlje.

U okviru udruženja sprovode se i humanitarne akcije, te su  članovi udruženja pred sam polazak u Bileću posetili Stojana Nikolića iz Suvog Dola, inače borca koji je učestvovao u Drugom svetskom ratu  u narodnooslobodilačkoj borbi i ovom prilikom mu uručili skroman  poklon.

Cilj ovakvih i sličnih druženja i okupljanja kao što je skup rezernih oficira u Bileću, jeste da neguju slobodarsku tradiciju među svim narodima bez obzira na veru i pripadnost, navodi se na opštinskom sajtu „zagubica.org.rs“.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top