Uhapšeni direktori „EPS Distribucije“ Požarevac i „Gorionika“ iz Salakovca

Požarevac

Hronika

Uhapšeni direktori „EPS Distribucije“ Požarevac i „Gorionika“ iz Salakovca

Foto: Ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

Pripadnici MUP-a, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije VJT u Kralјevu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više koruptivnih krivičnih dela.

Uhapšeni su N. Š. (1983), odgovorno lice u požarevačkom ogranku „EPS Distribucije", zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i  I. M. (1982), radnik kragujevačkog tehničkog centra „EPS Distribucije", zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita u obavlјanju privredne delatnosti.  
Takođe, uhapšeni su J. M. (1959), odgovorno lice radnje „Gorionik" iz Salakovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i davanje mita u obavlјanju privredne delatnosti, i D. M. (1984), zaposleni u ovoj radnji, osumnjičen za krivično delo davanje mita u obavlјanju privredne delatnosti.
Osumnjičeni J. M. se tereti da se kao ponuđač, u postupku javne nabavke za izgradnju trafostanice koju je raspisala Gradska uprava Grada Požarevca, protivno zakonu dogovarao sa drugim potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća u postupcima, a time i na naručioca javne nabavke da posao dodeli njegovom preduzeću.
Osumnjičeni N. Š., koji je u svojstvu direktora požarevačkog ogranka „EPS Distribucije" bio i član komisije za javne nabavke raspisane od strane požarevačke Gradske uprave, se tereti da je J. M. dostavlјao podatke o drugim potencijalnim ponuđačima.
 
Takođe, uhapšeni J. M. se sumnjiči da je preko posrednika D. M. dao 100 evra I. M., zaposlenom u kragujevačkom tehničkom centru „EPS Distribucije", da ne prijavi štetu na betonskom stubu EPS-a nastalu usled saobraćajne nezgode i da bez sprovedene procedure omogući izvođenje radova na zameni stuba, koje je obavila preduzetnička radnji „Gorionik".
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top