Uhapšeni zbog sumnje za šverc živom

Braničevo

Hronika

Uhapšeni zbog sumnje za šverc živom

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Uhapšeni Zrenjaninac i Požarevljanin zbog sumnje da su švercovali živu za teroriste, a za jednim Gradištancem se još uvek traga – pišu “Novosti”.

Policija je uhapsila Milorada A. (46) iz Zrenjanina i Svetomira Đ. (65) iz Požarevca zbog sumnje da su u Srbiju uneli živu sa namerom da je ilegalno preprodaju na Kosovu i Metohiji – pišu “Večernje novosti”.
Krajnji kupci, prema nezvaničnim informacijama, bili su teroristi na Bliskom istoku. Kod osumnjičenih je pronađeno oko 25 kilograma ove opasne materije.
Za trećim osumnjičenim D. I. (39) iz Velikog Gradišta se traga. U međuvremenu je uhapšen i policajac Goran Dražić (47) iz istog mesta koji se sumnjiči da je beguncu pomogao u skrivanju.
Policija je prilikom pretresa prostorija u kojima su boravili osumnjičeni pronašla oko 25 kilograma žive, koja je oduzeta i potom bezbedno transportovana u "Institut za nuklearne nauke Vinča". 
Sumnja se da su osumnjičeni, na području Zrenjanina, Požarevca i Velikog Gradišta, a protivno zakonima koji važe u Srbiji, odlagali, sakupljali i skladištili živu. Navodno, oni su nameravali da je dalje preprodaju na području Kosova i Metohije, s tim što nadležni sumnjaju da je ta živa trebalo da završi putevima šverca na Bliskom istoku. 
Ispituju se sve okolnosti, kako bi utvrdili za šta je ova količina opasne materije trebalo da posluži, s obzirom na to da se ona, prema rečima stručnjaka, uglavnom koristi u izradi eksploziva – navode Novosti.
Detaljnije na: novosti.rs
 

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top