Ukupan broj novoobolelih 160, još petoro preminulih od virusa korona

Braničevo

Društvo

Ukupan broj novoobolelih 160, još petoro preminulih od virusa korona

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

U Republici Srbiji je do 15 časova 01. aprila registrovano ukupno 1060 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 810 osoba od kojih je 160 pozitivno i  650 negativno na novi korona virus. Hospitalizovano je ukupno 648, a na respiratoru su 72 pacijenta.

Do 15 časova, 01. aprila, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 4.371 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

 „Od poslednjeg izveštavanja imamo još pet smrthih slučajeva, tako da je ukupan broj preminulih od ove bolesti u našoj zemlji 28. Svih pet preminulih osoba su muškog pola prosečne starosti 61 godina i svi su imali pridružena stanja koja su doprinela fatalnom ishodu“, istakla je Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora "Batuta" i dodala da je preminuo 21 muškarac i sedam žena.

Ona je ponovo najavila da će narednih dana biti rađeno intenzivno testiranje sa ciljem da se, kako kaže, što pre i što bolje spreči širenje bolesti.

Pojedini građani dobili su SMS poruku sledeće sadržine: "Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španije. Molimo vas da ostanete kod kuće. Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19".

Na pitanje novinara šta se dobija širenjem cirkularnih poruka kriznog štaba, Kisić Tepavčević je objasnila:

„Krizni štab je u dogovoru sa mobilnim operaterima poslao poruku da bi došao i do one grupe građana koji ne gledaju televiziju, koji nemaju internet i kojima je to osnovni način komunikacije. Širenje panike nije bio cilj, cilj je bio da oni ljudi koji do sada nisu bili informisani i koji nisu shvatili ozbiljnost situacije da na ovaj način dobiju poruku.“

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top