umetnica-iz-zeneve-u-petrovackom-zavicajnom-muzeju

Petrovac

Kultura

Umetnica iz Ženeve u petrovačkom Zavičajnom muzeju

Foto: Ivan Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

U Zavičajnom muzeju Petrovac na Mlavi otvorena je izložba umetničkih fotografija pod nazivom „Svetlosti i senke moje Švajcarske“.

U Zavičajnom muzeju Petrovac na Mlavi otvorena je izložba umetničkih fotografija pod nazivom „Svetlosti i senke moje Švajcarske“.

 
 
Autor izložbe je Silvija Belen, samostalna umetnica iz Ženeve.

Izložbu su otvorile Žaklina Perić, v.d.direktora Zavičajnog muzeja, Milica Ilić, kustos muzeja i autorka postavke i autorka fotografija Silvija Belen.

 


Otvaranje izložbe

 

 Publici je predstravljeno devedeset umetničkih fotografija, četrdeset sedam u štampanom, a ostatak u elektronskom obilku. Tema izložbe je igra svetlosti i senki kroz godišnja doba, dok je motiv većine fotografija priroda - planinski predeli i jezera Švajcarske, sa osvrtom na par etnografskih karakteristika ove zemlje. Selektor fotografija je dugogodišnji saradnik Zavičajnog muzeja Goran Redžepi, autorka postavke i teksta u katalogu je Milica Ilić, kustos petrovačkog muzeja, dok je autorka prevoda u katalogu Vladanka Ivankić Redžepi.


Otvaranju izložbe su prisustvovali Goran Ristić, zamenik predsednika opštine i Boris Gvozdić, pomoćnik predsednika opštine.

Izložba je otvorena do 30.jula, a Galerija Zavičajnog muzeja je otvorena svakog radnog dana od 8 do 20 časova i subotom od 10 do 20 časova.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top