Umetnost u službi turizma

Veliko Gradište

Kultura

Umetnost u službi turizma

Foto: Ljubiša Nastasijević

How Good Of A Friend Are You Really?

Izložba Međunarodne likovne kolonije „Opština Veliko Gradište - Lice Evrope“ od petka u zgradi opštinskog zdanja u Velikom Gradištu.

Izložba je segment trodelne Međunarodne likovne kolonije „Artefakt 4“, „Lice Evrope“ i „Prošlost za budućnost“, koja se održava u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru od 19. septembra do 4.oktobra.

Koloniju organizuju opština Veliko Gradište, Udruženje „Focus Euopa for south-east Europe'' i JU Narodni muzej Veliko Gradište.

Učesnici kolonije su 87 likovnih umetnika iz 21 zemlje - Alžira, Australije, Belorusije, Bugarske, Crne Gore, Egipta, Hrvatske, Holandije, Izraela, Iraka, Kine, Kanade, Litvanije, Makedonije, Nemačke, Rusije, Slovenije, Srbije, Tunisa, Turske i Ukrajine.

Otvaranje izložbe i prigodan program „Opština Veliko Gradište - Lice Evrope“ počinje u 14 sati, u opštinskom zdanju. Zgradu opštine već krase trajno postavljena brojna umetnička dela nastala na prethodnim kolonijama.

Druga Međunarodna izložba „Umetnost bez granica“  planirana je za utorak u Ruskom domu u Beogradu.  Gostima će se obratiti Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište i Snežana Milošević i predsednica udruženja. Svečanosti će prisustvovati i ambasadori zemalja učesnika likovne kolonije.

 Gosti će imati priliku da, pored reprezentativnih likovnih ostvarenja, uživaju u nesvakidašnjem koncertu požarevačkih umetnika. Otvaranje izložbe je 17:30 sati.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top