A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Unapređenjem saradnje do boljeg položaja vlaške nacionalne manjine u Srbiji - vlaška nacionalna zajednica - ljudska, manjinska, prava
Unapređenjem saradnje do boljeg položaja vlaške nacionalne manjine u Srbiji

Petrovac

Događaji

Unapređenjem saradnje do boljeg položaja vlaške nacionalne manjine u Srbiji

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Suzana Paunović, direktorka kancelarije za ljudska i manjinska prava u Vladi RS, sastala se juče u Petrovcu sa Novicom Janoševićem, predsednikom Nacinalnog saveta vlaške nacionalne manjine.

Na sastanku se razgovaralo o temama koje su značajne za rad Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine. Direktorka kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović je kazala da je sastanak bio konstruktivan, da je dogovoren dobar plan aktivnosti za naredni period i da treba očekivati dodatna unapređenja saradnje.

„Vlada Republike Srbije, kancelarija za ljudska i manjinska prava koju predstavljam, ukazala je na to da smo i u prethodnom periodu, a i sada, imali izuzetno dobru i konstruktivnu saradnju, da su rezultati koje je Nacionalni savet ostvario zaista dobri i kvalitetni. Verujemo da će u narednom periodu oni biti još bolji, da će pripadnici vlaške nacionalne manjine efikasnije moći da koriste ona prava koja im i ustav i zakoni naše zemlje garantuju“, istakla je Paunović.

 

Suzana Paunović, direktorka kancelarije za ljudska i manjinska prava

Predsednik Nacinalnog saveta vlaške nacionalne manjine izuzetno je zadovoljan sastankom i interesovanjem kancelarije za ljudska i manjinska prava za vlašku nacionalu zajednicu.

„Moramo da budemo zadovoljni činjenicom da ove godine imamo veći broj dece u školama koja su se opredelila da za izborni predmet uzmu „Vlaški govor sa elementima nacionalne kulture“. Naša zajednica prepoznaje i ceni naš rad i smatra da više nije sramota izjasniti se kao Vlah i imati određene posebnosti u oblasti kulture, tradicije, običaja i jezika“, naglasio  je predsednik Janošević.

 

Novica Janošević, predsednik NSV

Sastanku su prisustvovali i saradnici predsednika NSV Dalibor Orsovanović, potpredsednik, Radiša Dragojević, predsednik Izvršnog odbora, i Bojan Modrlanović, sekretar NSV.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top