A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

UNIVER SAVIĆ: Od skromne porodične firme do regionalnog lidera na tržištu nameštaja (FOTO)
UNIVER SAVIĆ: Od skromne porodične firme do regionalnog lidera na tržištu nameštaja (FOTO)

Požarevac

Privreda

UNIVER SAVIĆ: Od skromne porodične firme do regionalnog lidera na tržištu nameštaja (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevačka firma “Univer Savić” tokom trinaest godina postojanja na tržištu Srbije pozicionirala se kao pouzdani partner u opremanju enterijera.

Firma “Univer Savić” osnovana je 2006.godine kao mala porodična firma, zanatsko-trgovinska radnja, bez ikakvih inicijalnih sredstava što se tiče osnivača, a danas je tržišni lider u ovoj delatnosti u regionu.

„Usled porodičnih okolnosti, odnosno situacije da nisu svi članovi porodice bili zaposleni, jedini izlaz videli smo u pokretanju privatnog posla. Početni kapital bio je “star up” kredit, u iznosu od 20.000 evra, koji smo dobili od Fonda za razvoj, i tako smo počeli. Krenuli smo veoma skromno, u malom prostoru i sa malim obrtnim sredstvima. Najzanimljivije je to da nismo imali nikakva predznanja vezana za tu delatnost, ni za pločaste materijale, ni za nameštaj, bukvalno smo bili samouki. Naravno, imali smo pomoć od nekih ljudi koji su se ranije bavili tim poslom. Međutim, procenili smo da postoji veliki prostor na tržištu koji treba popuniti, da je potražnja mnogo veća, i rešili smo da pokušamo”, priseća se Dejan Savić, direktor firme “Univer Savić”.

 

Dejan Savić, direktor firme Univer Savić​

Značajne novine u 2016.godini

Najpre se ova firma bavila isključivo obradom i prodajom repromaterjala za nameštaj, a kasnije je delatnost proširena  na proizvodnju finalnog proizvoda, počevši od izrade komadnog nameštaja do nekih krupnijih elemenata nameštaja, ali i opremanja čitavih enterijera. U aprilu 2010. otvorena je i prodajna jedinica u Velikom Gradištu, a 2012. godine i maloprodaja u Svilajncu.

Pločasti materijal

“Sve je to tako funkcionisalo do 2016.godine kada smo ušli u sektor serijske proizvodnje gotovih proizvoda od pločastog materjala. Te godine otvorili smo prvi salon u Požarevcu, a nakon toga i veleprodaju istog tog nameštaja. Danas imamo distributere naših proizvoda u petnaestak salona u Srbiji”, priča Savić.

 

Prodajni objekat u u ulici Đurđa Brankovića br.2 u Požarevcu​

Organizacionu šemu u Požarevcu čine tri celine: prodaja repromaterijala za nameštaj je locirana gotovo u centru grada u ulici Đurđa Brankovića broj 2, proizvodno-uslužni sektor se odnedavno nalazi na Beogradskom putu bb, gde se nalazi i magacinski prostor, a salon nameštaja se nalazi u ulici Đure Đakovića broj 23.

U maju ove godine otvoren je salon nameštaja “Univer Savić” i u Zrenjaninu. Salon se prostire na oko 1.000 kvadratnih metara vrhunski opremljenog izložbenog prostora.

Salon nameštaja u Zrenjaninu

Savremena i kvalitetna oprema ključ uspeha

Značajno je napomenuti da firma “Univer Savić” raspolaže savremenom i kvalitetnom opremom za pružanje usluga rezanja i kantovanja pločastih materijala od drveta. Takođe, pruža kupcima i specifične usluge krivolinijske obrade materijala, tiplovanja, kao i potpunog uređenja enterijera stambenih i poslovnih prostora nameštajem izrađenom po meri.

Kuhinje po meri

Uslovno rečeno, kako kaže Savić, “prokletstvo” ovog posla je to što je visoko investiciono zahtevan. Svake godine neophodna su ozbiljna ulaganja – u opremu, nove radnike, novi asortiman, ali i u nove prodajne objekte.

“Bez ulaganja ne postoji mogućnost da se napreduje, jer se tehnologija brzo razvija u ovoj branši, trendovi se menjaju od sajma do sajma. Najveći sajam je u Milanu i to su neki osnovni pravci na evropskom tržištu koje mi moramo da pratimo”, ističe Savić.

Najveća nagrada kada se kupac vraća

U proteklom periodu firma je imala ekspanzivan rast tržišta i ostvarivala je zavidne rezultate. Od osnivanja do danas broj zaposlenih se višestruko uvećao, što je najbolji pokazatelj zdravih poslovnih potencijala. Danas je “Univer Savić” apsolutni tržišni lider u ovoj delatnosti u regionu. 

Veliki izbor nameštaja

“Krenuli smo sa dvoje zaposlenih 2006.godine, a danas u firmi radi 75 ljudi. Firma je više stotina puta povećala svoj kapital i poseduje respektabilne zalihe repromaterijala i gotovih proizvoda. Posedujemo najsavremeniju tehnologiju  u smislu proizvodnih kapaciteta, imamo obučene radnike i sve potrebne sertifikate, poštujemo sve aspekte o bezbednosti i zdravlju na radu što se tiče zaposlenih i trudimo se da budemo što bolji poslodavci. Imamo više od stotinu stalnih kupaca, tu mislim na one koji kupuju od nas repromaterijal i bave se izradom nameštaja, sa kojima sarađujemo  više od decenije. Nama je najveća nagrada kada nam se kupac vraća”, zaključio je Savić.

U toku je školska akcija

Tokom čitave godine u salonu “Univer Savić” organizuju se akcije koje podrazumevaju popuste na određene proizvode. Akcije su prolagođene kalendaru, odnosno imaju neku tematiku. Na primer, septembar je u znaku početka nove školske godine i ceo asortiman radnih i kompjuterskih stolova i stolica je na popustu. Više o školskoj akciji pogledajte OVDE.

Ponuda u okviru školske akcije

Posetite salon nameštaja “Univer Savić” ili njihov sajt (http://www.universavic.rs/) i informišite se o uslovima plaćanja i brojnim pogodnostima.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top