upravljanje-rizicima-u-srbiji-tek-u-povoju

Požarevac

Događaji

Upravljanje rizicima u Srbiji tek u povoju

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Požarevcu organizovala je 4. Savetovanje ''Upravljanje rizicima''.

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Požarevcu organizovala je 4. Savetovanje ''Upravljanje rizicima''.

 

Cilj ovog savetovanja je da se stručnjaci iz raznih organizacija u okruženju, kao i studenti i radnici VTŠSS Požarevac upoznaju sa zakonskim regulativama i najnovijim tehničkim rešenjima u oblasti upravljanja rizicima.

 


Dr Vladan Đulaković

 

„VTŠSS Požarevac organizuje veći broj savetovanja tokom godine, mahom vezana za rad škole. Nadam se da ćemo biti u prilici da materijalizujemo naša zalaganja u nove nastavne programe, pa i neki fakultet ili akademiju strukovnih studija, što povlači i proširenje prostora za izvođenje nastave, ali i studentski dom.Naša škola je jedina visoko obrazovna ustanova u istočnoj Srbiji. Naredne godine pokušaćemo da sa kolegama iz okruženja iz Rumunije, Bugarske i Makedonije organizujemo savetovanje međunarodnog karaktera da primimo veći broj radova, ove godine bilo ih je 23“, rekao je dr Vladan Đulaković, direktor VTŠSS Požarevac.

 


Dr Goran Đorđević

 

„Kada smo pre četiri godine započeli realizaciju prvog savetovanja imali smo relativno mali broj radova, ali tokom godina sve ih je više. Potrudićemo se da ga podignemo na međunarodni nivo i da traje najmanje dva dana, kako bi obuhvatili što veći broj tema koje se tiču upravljanja rizikom. U svetu je ova oblast daleko odmakla, mi smo još na početku i prilagođavamo se evropskim normama“, rekao je dr Goran Đorđević, načelnik Sektora za vanredne situacije grada Požarevca

 


Boban Stevanović

 

„ Oblast upravljanja rizicima obuhvata sistem mera i aktivnosti predviđenih zakonom i drugim planskim  dokumentima,programima i naporima koji se ulažu zarad unapređenja ove oblasti, obuhvata pre svega praćenje rizika, kontrole, ublažavanje štete i posledica na osnovu što potpunijeg razumevanja rizika.Neophodno je i planiranje njihovog sprečavanja i povećanja spremnosti zajednice za reagovanje, značajnije investiranje u prevenciju, izgradnju kulture bezbednosti. Najvažnija je ipak intenzivna međusobna saradnja svih nadležnih institucija i partnerstvo sa privatnim i javnim preuzećima. Samo zajedničkim delovanjem možemo ostvariti cilj“, naglasio je Boban Stevanović, zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Srbije otvarajući savetovanje.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top