Uručena novogodišnja pomoć deci oboleloj od teških bolesti

Veliko Gradište

Događaji

Uručena novogodišnja pomoć deci oboleloj od teških bolesti

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Vladimir Štrbac, predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište i Danijel Živanović, direktor Centra za socijalni rad, uručili su danas deci oboleloj od teških bolesti novčanu pomoć koju dodeljuje ova opština kako bi im pred novogodišnje praznike olakšala lečenje i učinila praznike lepšim.

Svakom od petnaestoro dece koja imaju teži oblik bolesti čiji tok lečenja zahteva značajna novčana sredstva dodeljen je iznos od 40.000 dinara čime se nastavlja prošlogodišnja aktivnost opštine. Ova dodatna sredstva, u ukupnom iznosu od 600.000 dinara, izdvojena su štedeći na većem ukrašavanju grada, a za decu su postavljena dva nova novogodišnja sadržaja.

Štrbac smatra da nije prigodno današnji skup nazvati svečanim već simboličnim.

„Simboličan je, pre svega, iz razloga što pokazuje da opština Veliko Gradište, dakle vaša opština, u okviru svojih mogućnosti stoji iza vas, ali i zbog još jedne stvari. Ovakvim gestom pokušavamo da skrenemo pažnju celom našem društvu, ne na probleme koje imate, već na borbu koju vodite. U ime opštine Veliko Gradište ja vam na toj borbi čestitam“, rekao je Štrbac obraćajući se roditeljima i oboleloj deci.

Direktor Centra za socijalni rad se zahvalio opštini i kazao da se nada da će ova pomoć, u ovakvoj teškoj situaciji, vratiti osmehe na lica dece tokom praznika.

Uz dodeljenu novčanu pomoć decu su obradovali i slatkim prazničnim paketićima.

To Top