Uručene „Povelje kulture“

Požarevac

Kultura

Uručene „Povelje kulture“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Nagradu dodeljuje Kulturno – prosvetna zajednica grada Požarevca.

Dobitnici nagrade „Povelja kulture“ za 2019. godinu su Kamerni hor „Odjek“, Dalibor Stojadinović, rukovodilac kulturno-umetničkog društva, Olivera Janićević, profesor solo pevanja, i Miloš Lukić, prvak igračkog folklornog ansambla.

Žiri za izbor dobitnika „Povelje kulture“ radio je u sastavu: Vera Zarić Mitrović, direktor Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu, predsednik žirija, Gordan Bojković, direktor Narodnog muzeja Požarevac, Ljiljana Dabić, direktor Galerije „Milena Pavlović Barili“, Saša Perić, profesor Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Stevan Mokranjac“ i Nikola Topo, predsednik KUD „Kostolac“.

„Tragajući za sjajem Milene Pavlović Barili, Milivoja Živanovića, Slobodana Stojanovića i mnogih drugih koji su ovaj grad zadužili svojim delima, nailazimo na nova imena, od kojih su neka i na listi dobitnika „Povelje kulture“. Sud vremena potvrdiće koliko će njihov sjaj biti veliki i koliko će trajati, ali jedno je sigurno, plamen kulture i umetnosti u ovom gradu nikada neće biti ugašen“, kazao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, čestitajući nagrađenima.

 

Bane Spasović

Po rečima Danijele Žukovski, predsednice Kulturno-prosvetne zajednica, „Povelja kulture“  je nagrada koja prepoznaje doprinos pojedinca ili institucije na polju na polju kulturnog delovanja.

„Izaći iz okvira redovnog rada, dati poseban doprinos, unaprediti manifestacije i proširiti vidike , to su mesta koja prepoznaje Kulturno-prosvetna zajednica“, istakla je Žukovski.

 

Danijela Žukovski

Svečanost u Gradskom zdanju upotpunjena je prigodnim kulturno-umetničkim programom.

To Top