uspesna-akcija-dobrovoljnog-davanja-krvi-u-kucevu

Kučevo

Događaji

Uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Kučevu

Foto: BMK

How Good Of A Friend Are You Really?

U kučevačkom Crvenom krstu danas održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u okviru letnje kampanje Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije.

U kučevačkom Crvenom krstu danas održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u okviru letnje kampanje Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije

 

 
Prema rečima Grozdane Marković, sekretara Crvenog krsta Kučevo, prikupljene su  23 jedinice krvi, dok osmoro Kučevljana, i pored dobre volje, iz zdravstvenih razloga nije moglo da donira krv.
 
“ Letnje kampanje su uvek od velike važnosti . Zbog godišnjih odmora i velikih vrućina u ovom periodu  često dolazi do smanjenja broja  dobrovoljnih davalaca, pa je današnji odziv u Kučevu veoma značajan jer će  doprineti smanjenju letnjeg deficita “, rekla je Maja Čukić, savetnik u Crvenom krstu Srbije.


“Pozivamo sve građane Braničevskog okruga da se u narednim danima priključe akcijama koje se održavaju u Golupcu i Velikom Gradištu, i da na taj način pokažu da je je humanost više od reči.Istovremeno, u ime  građana kojima je krv medicinski indikovana, organizatori  se zahvaljuju svima koji su ovog leta dali krv ,” izjavio je  Igor Bubanja, savetnik u Institutu za transfuziju krvi Srbije.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top