Uspešno završena trka za Gavrila

Veliko Gradište

Događaji

Uspešno završena trka za Gavrila

Foto: FB Sportski Savez Veliko Gradiste

How Good Of A Friend Are You Really?

Četiri trkača iz Velikog Gradišta istrčala su rutu dugačku oko 200 kilometara, u trajanju od oko 36 časova, kako bi pomogli u sakupljanju novca za lečenje malog Gavrila, šestomesečnog dečaka iz Kragujevca koji boluje od retke neuromišićne bolesti.

Prema rečima Dušana Banovića, predsednika Sportskog saveza Veliko Gradište, trka je protekla po planu, a trkači su se vratili na polaznu tačku u Veliko Gradište u nedelju, 4. aprila, oko 11 časova.

,,Ništa nije moglo da poremeti cilj zbog koga smo krenuli. Momci su trčali više od 200 kilometara i nikakvih problema nismo imali. Nemamo uvid u to koliko je novca sakupljeno, jer su ljudi dobrotvorno slali poruke. Zajedno smo ispunili svoj cilj. Svi koji su sarađivali sa nama, od Kostolca, Požarevca, Petrovca i Kučeva, su nas ispoštovali“, rekao je Banović za E-Braničevo.

 

Ruta

Podsećamo, Nenad Stanković, Dušan Nikolić, Nenad Radević i Nikola Milovanović iz Velikog Gradišta počeli su trku u petak, 2. aprila, oko 23 časa. Oni su krenuli put Kostolca, Požarevca, Petrovca na Mlavi, Kučeva, Golupca, odakle su se ponovo vratili na cilj u Veliko Gradište.

>>GRADIŠTANCI TRČE ZA GAVRILA<<

Moto akcije je ,,Kupi kilometre – Doniraj – Podeli“ jer je za Gavrilovu životnu pobedu potrebno prikupiti 2,5 miliona evra. Trku je organizovala lokalna samouprava i Sportski savez Veliko Gradište.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top