Uživanje na plaži upotpunite knjigom

Veliko Gradište

Događaji

Uživanje na plaži upotpunite knjigom

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Narodna biblioteka ,,Vuk Karadžić” Veliko Gradište otvorila je kutak za čitanje na šetalištu na Srebrnom jezeru, ispred istoimenog hotela.

Cilj je promovisanje knjige i kulture čitanja, ali i želja da se unapredi kulturno-turistička ponuda opštine Veliko Gradište i Srebrnog jezera.

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, pohvalio je ideju o otvaranju ovakvog punkta, podsetivši na veoma kvalitetne ustanove kulture u Velikom Gradištu – biblioteku i Narodni muzej sa novom galerijom, nove skulpture u gradskom parku i novi mural Vlastimira Pavlovića Carevca, oslikanim u susret „Carevčevim danima“.

,,Meni je srce puno kada vidim da od Srebrnog jezera polako postajemo jedno vrlo značajno turističko mesto. Mi se svake godine trudimo da na Srebrnom jezeru ponudimo neki novi sadržaj“, rekao je Milić.

Milena Dimitrijević, direktorka gradištanske biblioteke, istakla je da je misija biblioteka da promovišu kulturu čitanja uvek i na svakom mestu, uverena da se u bogatim bibliotečkim fondovima krije literatura za svačiji ukus.

Gorica Popović i Bilja Krstić

Umetnički program na svečanom otvaranju izvele su Gorica Popović, filmska i pozorišna glumica, i Bilja Krstić, vokalna solistkinja etno muzike.

Realizaciju ove inicijative pomogli su i učenici Srednje škole „Miloje Vasić“ iz Velikog Gradišta, kao i stručnjaci za marketing Ana Marija i Saša Horvat, autori bloga i instagram profila “štiklakafakravata“.

U okviru ove akcije, koja će trajati tokom jula i avgusta, biblioteka će raditi u periodu od 10 do 13 časova. Tokom leta biće organizovani i kulturno – edukativni programi za raznovrsnu čitalačku publiku.

To Top