UŽIVO:  Otvaranje Ljubičevskih konjičkih igara ( FOTO – VIDEO)

Požarevac

Događaji

UŽIVO: Otvaranje Ljubičevskih konjičkih igara ( FOTO – VIDEO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Požarevcu ovo veče rezervisano je za početak tradicionalne manifestacije u čast konjičkog sporta i viteštva.

8:00- Sve je spremno da vitezovi  koji su krenuli iz Ergele Ljubičevo na svojim konjima ušetaju u centar grada i ozvaniče otvaranje igara.

Veliki broj građana okupio se na Gradskom trgu i Tabačakoj čaršiji kako bi dočekao i pozdravio učesnike defilea  ovogodišnjih Ljubičevskih konjičkih igara koje zvanično počinju večeras i traju do nedelje, 1.septembra.


18: 03 - Pristigli su i gosti kojima je domaćin gradonačelnik Bane Spasović sa potpredsednikom Narodne skupštine RS Veroljubom Arsićem i ostalim čelnicima grada.


18: 05 - Hor " Barili" izveo je himnu Srbije " Bože pravde".

18:07 - Dobrodošlicu u Požarevac poželeo je gradonačelnik Bane Spasović.

„Naše igre velika su čast i obaveza. U proteklom periodu mnogo smo ulagali u LJKI, ergelu i Hipodrom, kao i sam Požarevac. Lokomotiva razvoja grada prvenstveno je dobrobit građana ali i ova manifetscija je doprinela da država prepozna njen značaj i uloži u ovaj grad da on bude bolji nego pre četiri godine. Ovaj defile će dokazati da su ovde živeli neki veliki ljudi koji su ostavili značajan trag“, rekao je Spasović.

POGLEDAJTE VIDEO

18: 10 - Petostruki Ljubičevski vitez i trener aktuelnih vitezova, komandant defilea Rade Milovanović, zatražio je od gradonačelnika dozvolu da povede povorku.

POGLEDAJTE VIDEO


18: 17 - Marko Milenković, aktuelni Ljubičevski vitez vratio je gradonačelniku sablju na kojoj piše „Ne vadi me bez povoda, ne vraćaj me bez časti."

POGLEDAJTE VIDEO


18: 20 - Povorka ulazi u grad, defile je u toku.

Kroz centar Požarevca prolaze učesnici igara, takmičari u preskakanju prepona, daljinskog jahanja, sportisti, đaci, nekadašnji vitezovi, veterani LJKI... Ove godine tu su takmičari iz Severne Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hvatske, Mađarke...


Tu su i fijakeri, bez kojih se LJKI ne mogu zamisliti.

Asfaltom u centru Požarevca odzvanjaju kopita, a povremeno ih nadjačava aplauz od strane građana koji prate otvaranje igara.

18: 35 - Upravo je u kočiji u centar grada stigao i slavni Požarevljanin kome je i posvećen ovogodišnji defile - Mihailo Andrejević Andrejka, poznati srpski lekar, fudbaler i istaknuti fudbalski radnik, a njegov lik Požarevljanima je dočarao glumac Ivan Vučković.

Andrejka, nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije bio je medju najzaslužnijima što je naša fudbalska reprezentacija otišla na svetsko prvenstvo u Montevideo.Njega je u filmu "Montevideo , Bog te video" igrao Vojin Ćetković.

18: 40 - Upravo se popeo na binu i obraća se svojim sugrađanima.​"Nigde na svetu mi nije srce tako kucalo kao kad sam gledao Ljubicevski viseboj", poverio se Požarevljanima Andrejka.

 Ljubičevske konjičke igre kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvorio je Zoran Đorđević, ministar u Vladi Srbije.

POGLEDAJTE VIDEO

„Požarevac živi i živeće za ove igre, verujem da će sve proteći u najboljem redu.Srbija ovih dana slavi svoje fudbalere ali i Miloša Velikog koji je bio vezan za Požarevac i smatrao da je jedan od najlepših gradova. Tu je sebi i svojoj porodici napravio dom, ergelu je prvo premestio ovde u Požarevac,Sve to danas ima neku simboliku jer se i Srbija danas gradi. Požarevljani budite ponosni na ovu manifestaciju, što ste ovih dana deo zemlje odakle se ovih dana pronosi najlepši glas o našoj Srbiji“, rekao je Đorđević proglašavajućći 56.LJKI otvorenim.


 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top