Vatrogasna služba Požarevac dobila novo vozilo

Požarevac

Događaji

Vatrogasna služba Požarevac dobila novo vozilo

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Za kupovinu vatrogasno-spasilačke auto cisterne grad je izdvojio oko 23 miliona dinara.

Grad Požarevac ustupio je Odeljenju za vanredne situacije vatrogasno-spasilačku auto cisternu, kazao je nakon potpisivanja ugovora Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave grada Požarevca. Po njegovim rečima, ovo je najsavremeniji model auto cisterne marke „mercedes“ koja je proizvedena 2020.godine, ima više od 10 hiljada kubika, više od 300 konja i poseduje spisak opreme sa više od 70 stavki.

„Sredstva za nabavku ovog vozila opredeljena su u budžetu za 2019.godinu, sproveden je postupak javne nabavke i sredinom prošle godine zaključen je ugovor. Grad Požarevac je za nabavku ovog vozila izdvojio blizu 23 miliona dinara“, istakao je Simonović i napomenuo da ovo nije prvi put da grad Požarevac izdvaja sredstva za opremanje Vatrogasno – spasilačke jedinice.

 

Aleksandar Simonović i Goran Đorđević potpisali ugovor o primopredaji vozila

„Svi smo svedoci da se dešavaju velike klimatske promene, da ima sve više požara i da naša Vatrogasno-spasilačka služba ima veliki obim posla i potrebna im je svaka vrsta pomoći. Ovo je jedno od najsavremenijih vozila koje se trenutno može nabaviti na tržištu i nadam se da će pomoći u njihovom radu“, kazao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

Spasović je još rekao da ovo vozilo može da se po potrebi koristi i za dezinfekciju javnih površina.

Goran Đorđević, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Požarevac, zahvalio se gradu na donaciji.

„Ovakvo vozilo sa velikom količinom vode će svakako da unpredi naše intervencije na gašenju požara“, naglasio je Đođrević i dodao da su da sada imali veoma dobru saradnju sa gradom kada je u pitanju kupovina ili popravke opreme.

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top