A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

VEĆA ULAGANJA U POLJOPRIVREDU: Ove godine 30 miliona dinara iz gradske kase
VEĆA ULAGANJA U POLJOPRIVREDU: Ove godine 30 miliona dinara iz gradske kase

Požarevac

Poljoprivreda

VEĆA ULAGANJA U POLJOPRIVREDU: Ove godine 30 miliona dinara iz gradske kase

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Poljoprivrednici najviše zainteresovani za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Budžetom grada Požarevca za ovu godinu za poljoprivredu je opredeljeno nešto više od 30 miliona dinara, što je u odnosu na prošlu godinu oko 100 hiljada evra više za subvencije.

Od 1. oktobra  biće raspisan  javni konkurs  za sporvođenja mera poljoprivredne politike  i politike rulalnog razvoja  grada Požarevca za 2019. godinu. Detaljnije o konkursu pročitajte OVDE.

„Naš program subvencija za koji smo dobili saglasnost od Ministartsva poljoprivrede je koncipiran na takav način da se razlikuje od programa ministarstva. Namera nam je bila da što širi sloj poljoprivrednika može da koristi naše subvencije, zajedno sa subvencijama koje daje Ministarstvo poljoprivrede, kao i programe IPA koje finansira EU“, rekao je Slaviša Stojković, sekretar Gradskog odbora Srpske napredne stranke i predsednik Agrarnog Fonda za poljoprivredu grada Požarevca.

Fond za poljoprivredu je svake godine organizovao put na „Novosadski sajam poljoprivrede“ za oko 500  poljoprivrednika. Naredne godine u planu je i obilazak sajmova van Srbije kako bi poljoprivrednici stekli nova znanja u oblasti agrotehničkih mera koje se primenjuju u razvijenim evropskim državama. Biće nekoliko putovanja za individualne poljoprivredne proizvođače, ali članove udruženja.

„ Naš cilj je da u narednom periodu izdvajamo do 5 odsto budžeta za poljoprivredu. Do sada se najbolje pokazala mera investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava. Ona je po svojoj prirodi najsloženija i obuhvata sisteme za navodnjavanje, nabavku mehanizacije nabavku opreme za pčelarstvo, nabavku sadnica, plastenika i kvalitetnih grla stoke“, rekao je Stojković.

 Potpisivanje ugovora je planirano za kraj godine, a svi poljoprivrednici koji su ostvarili pravo na subvenciju dobiće povraćaj do kraja ove kalendarske godine.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top