Večeras počinju „Kraljevski dani“

Požarevac

Događaji

Večeras počinju „Kraljevski dani“

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevačka Osnovna škola „Kralj Aleksandar Prvi” obeležava jubilej - 80 godina postojanja i rada.

Vredan jubilej obeležava se u skladu sa imenom, kraljevski. Manifestacija počinje večeras koncertom hora kolektiva škole pod nazivom „Godine prolaze”. Koncert je zakazan za 20 sati u požarevačkom Centru za kulturu.

„Imali smo i ranije celovečernji koncert hora kolektiva škole, a sada smo rešili da tim koncertom započnemo manifestaciju „Kraljevski dani“, koja traje već 16 godina. Cilj je da građanstvu i našim učenicima pokažemo da nama nastavnicima nije teško da  javno nastupamo“, kazao je Seger i pozvao sugrađane da dođu na koncert večeras.

Goran Seger

On je još dodao da hor kolektiva škole postoji već devet godina i da  se sledeće godine može očekivati koncert povodom desetogodišnjice postojanja hora.

Sutra u holu škole biće održano književno veče, na kome će gostovati pesnik Nedeljko Popadić. Treće veče „Kraljevskih dana” rezervisano je za strane jezike i biće održano u maloj sali škole. U četvrtak, takođe u maloj sali, na programu je etno veče pod nazivom „Čuvari tradicije“. Pored učenika ove škole učestvuju i njihovi vršnjaci iz ostalih požarevačkih osnovnih škola. Manifestacije u školi završavaju se u petak, kada se održava duhovno veče pod nazivom „800 godina nebeskog sijanja“. Svi programi u školi su od 19 sati.

Svečana akademija, odnosno centralna proslava kojom se završavaju „Kraljevski dani“, zakazana je za ponedeljak, 16.decembar. Najpre će u 12 sati biti održana prezentacija monografije škole.

„Monografija će, nažalost, sada biti predstavljena samo u digitalnom obliku jer je bilo nekih komplikacija zbog čega je kasno poslata u štampu, a štampano izdanje očekujem do kraja godine“, najavio je direktor škole.

 Istog dana u 15 sati, u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac, održaće se svečana akademija na kojoj će učestvovati, učenici i nastavnici ove obrazovne ustanove, ali i specijalni gosti čija imena direktor nije želeo da otkrije.

To Top