Većnici razmatrali oko 50 tačaka, koje odluke su donete?

Kučevo

Događaji

Većnici razmatrali oko 50 tačaka, koje odluke su donete?

Foto: ekucevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Na sednici je usvojen predlog Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine koji se odnosi na razvoj Kučeva 2021. godine.

Jedna od tačaka bila je usvajanje predloga JKP „Kučevo“ o programu poslovanja naredne godine i pravilnika o novoj sistematizaciji. Usvojen je zahtev Turističke organizacije za izmenu Statuta i davanje saglasnosti za predlog rada pećine Ravništarke i Ceremošnje za 2021. godinu.

Opštinsko veće dalo je saglasnost Predškolskoj ustanovi na pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o organizaciji i sistematizaciji, kao i za Nacrt strategije unapređenja predškolskog sistema vaspitanja i obrazovanja za period od 2021. do 2025. godine.

Centar za kulturu će uz saglasnost veća izmeniti i dopuniti Statut ustanove. Veće je na zasednju odobrilo sredstva za nabavku novogodišnjih paketića.

Na sednici se našao i predlog odluke o pristupanju izradi plana detaljne regulacije arheološkog nalazišta „Kraku lu Jordan“ u Voluji, kao i pokretanju postupka pribavljanja katastarskih parcela za potrebe nalazišta.

Članovi Veća razmatrali su i dopis koji je uputila „Infrastruktura Železnica Srbije“ u vezi čišćenja železničkog stajališta u Neresnici.

Na sednici se našlo dosta tačaka koje su se odnosile na zahteve pojedinih udruženja, ustanova, organizacija i sportskih kolektiva za izmenu postojećeg finansijskog plana, kao i molbe i zahtevi pojedinih građana ove opštine.

To Top