velika-ulaganja-u-ustanovu-za-starija-lica-u-kucevu-foto

Kučevo

Događaji

Velika ulaganja u Ustanovu za starija lica u Kučevu (FOTO)

Foto: BMK

How Good Of A Friend Are You Really?

Prvi čovek Kučeva, Novica Janošević, najavio izgradnju Prihvatilišta i Dnevnog boravka za socijalne slučajeve

Prvi čovek Kučeva, Novica Janošević, najavio izgradnju Prihvatilišta i Dnevnog boravka za socijalne slučajeve

 

 

Ustanova za starije i odrasla lica „Kučevo“ polako postaje jedna od respektabilnijih u Srbiji. Prošlogodišnja ulaganja  iznose više od 10 miliona dinara, a donirali su ih Minisartstvo za rad i socijalna pitanja, lokalna samouprava i delimično sama ustanova iz sopstvenih sredstava.

 


Veliko mi je zadovoljstvo što danas mogu da kažem da smo uspeli da, prvi put od kada je Ustanova počela sa radom, od 2002.godine, dobijemo savremene aparate za kuhinju. U proteklih 13 godina kuhinja nije dobila ništa od nove opreme. Ukupna vrednost nabavljenih sredstvava iznosi blizu tri miliona dinara i doniralo ih je Ministarstvo za rad i socijalna pitanja.Kuhinja je dobila novi električni šporet, električni kiper od 50 l, planetarni mixer, mašinu za pranje posuđa  i još neke elemente.Ovo je samo najnovija donacija od strane ovog ministarstva. Pre nje smo uspeli da renoviramo kupatila u Ustanovi u vrednosti od 1,5 miliona dinara, i da nabavimo nove krevete za kompletnu I i II etažu, što je koštalo  1,2 miliona .Izuzetno se mnogo trudimo da obezbedimo najviši mogući kvalitet života za svih 145 korisnika. Ovo ne bi bilo moguće bez velike pomoći lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Novicom Janoševićem koji mnogo čini da nam u svemu omoguće što bolje uslove za rad“ rekla je na konferenciji za štampu Slađana Maranović Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad opštine Kučevo.

 


Predsednik opštine Kučevo je pre konferencije za štampu u pratnji  svojih saradnika obišao ustanovu i upoznao se sa izvedenim radovima.  

 


Dok nas drugi kritikuju mi se trudimo da radimo i svim našim sugrađanima obezbedimo što bolje uslove za život. Želeo bih da se svim saradnicima, a posebno direktorki Centra za socijalni rad, zahvalim na velikom trudu i radu. Mi, kao lokalna samouprava , mnogo polažemo na socijalne aktivnosti što se vidi i iz iznosa koji smo uložili u njih. Danas ću najaviti i dva velika nova projekta u okviru ustanove, a to su izgradnja Prihvatilišta i Dnevnog boravka za socijalne slučajeve“, izjavio je predsednik Novica Janošević.

 

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top