Velike posledice oluje u Velikom Gradištu i Golupcu

Braničevo

Društvo

Velike posledice oluje u Velikom Gradištu i Golupcu

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Razorna oluja juče je u pojedinim delovima Braničevskog okruga ostavila velike posledice.

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, rekao je da su kiša, grad i vetar koji je sinoć duvao izazvali oštećenja u ovoj opštini.

“Stradali su Kusiće, Tribrode, Carevac, Ljubinje, Desine, Srednjevo, Pečanica, a najviše Češljeva Bara, Doljašnica, Makce i Garevo. Oluja je izazvala štetu na fasadama oko 15 kuća, razbijeni su i prozori. Šteta je nastala i na poljoprivrednim kulturama - uništeni su kukuruz, pšenica i suncokret, pogotovo u Doljašnici, Češljevoj Bari i Garevu, maltene 100 odsto”, rekao je predsednik.

Komisija za procenu štete bila je na terenu, održana je i sednica Štaba za vanredne situacije, upoznato Ministarstvo poljoprivrede i poslat poziv mesnim zajednicama da svi meštani prijave nastalu štetu.

“Svi glavni putevi su prohodni, osim seoskih koji vode do njiva, a čim se prosuše saniraćemo ih što pre”, rekao je Milić i dodao da štete nije bilo na objektima javnih ustanova i Ramskoj tvrđavi.

Prijava štete nastale na stambenim objektima i poljoprivrednom zemljištu usled vremenskih nepogoda na teritoriji opštine Veliko Gradište građani mogu podneti: lično u zgradi SO Veliko Gradište, u kancelarija broj 37, na brojeve telefona: 0605058721 i 0606703620 ili na mejl: [email protected] i [email protected]

Ogromnu štetu  pretrpela je i opština Golubac, a kako saznajemo iz tamošnjeg štaba za vanredne situacije do sada je prijavljeno više od 500 oštećenih objekata.

Posledice nevremena

Štetu su pretrpeli i objekti javnih preduzeća, ustanova, škole i vrtići, tamošnja biblioteka, opština, ali i Tvrđava Golubački grad. Još uvek je u toku procena štete. U pojedinim selima još uvek nema struje, a prema rečima meštana ove opštine, grad je bio veličine teniske loptice.

Građani štetu mogu prijaviti i u ovoj opštini, o čemu smo pisali ranije.

POZIV GRAĐANIMA DA PRIJAVE ŠTETU NASTALU TOKOM NEVREMENA

Podsećamo da su juče padali grad i kiša, a duvao je i jak vetar u celom Braničevskom okrugu, a najviše su na udaru bile upravo ove opštine.

To Top