Veliki poslovi na bageru „SRs 2000“

Kostolac

Privreda

Veliki poslovi na bageru „SRs 2000“

Foto: “Energija Kostolac“

How Good Of A Friend Are You Really?

Složeni mašinski zahvati trajaće 105 dana.

Ključni remontni poslovi na osnovnoj rudarskoj mehanizaciji na petom rudarskom sistemu za otkopavanje jalovine realizuju se na bageru „SRs 2000“. Remont odlagača i transportera završen je početkom maja, a opravka bagera trajaće do sredine juna.

„Remont bagera trajaće 105 dana zbog složenih mašinskih zahvata. Glavni poslovi su sanacija ležanja okreta gornje gradnje bagera i zamena zupčastog venca i radnog točka bagera sa reduktorom“ − rekao je Zoran Stojković, upravnik Sektora mašinskog održavanja na Površinskom kopu „Drmno“.

Zbog meteoroloških uslova, kako kaže Stojković, neznatno se zastalo sa opravkom bagera, ali to neće bitno uticati na krajnji rok završetka remonta.

Prema njegovim rečima, remont trećeg rudarskog sistema za otkopavanje jalovine, koji je bio planiran za početak maja, pomeren je za kasnije, a sagledavaju se mogućnosti da se krene s remontom prvog ili četvrtog rudarskog sistema za otkrivanje uglja.

Stojković ističe da je korekcija ovogodišnjeg plana remontnih aktivnosti napravljena zbog tehničko-tehnoloških uslova rada, ali i ostvarenja plana otkrivke.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top