Veliko Gradište domaćin Turističkog foruma Srbije

Veliko Gradište

Događaji

Veliko Gradište domaćin Turističkog foruma Srbije

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom Svetskog dana turizma, u Ramskoj tvrđavi i na Srebrnom jezeru, juče i danas, 26. i 27. septembra, organizovan je 11. Turistički forum Srbije.

Skup su otvorili pomoćnica ministra Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo, predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović. Putem video poruke, prisutnima se obratio Zurab Poloikašvili, generalni sekretar Svetske turističke organizacije.

Učesnici su imali priliku da pogledaju novi promo film Turističke organizacije Srbije pod nazivom ,,Biram Srbiju”, nakon čega je usledio okrugli sto na temu ,,Postkovid suočavanje sa odlivom kadrova iz turizma. Ljudski resursi kao međa uspešnih i neuspešnih destinacija”.

Pored toga organizovano je predavanje i radionica na temu ,,Story telling” nakon koje je prikazana primena ,,Story telling-a” u praksi u obilasku Golubačke tvrđave.

Cilj ovih susreta je da, kroz edukativne programe i radionice, predstavnici lokalnih turističkih organizacija razmene iskustva i upoznaju se sa aktuelnim izazovima i savremenim trendovima u promociji turističke ponude Srbije.

Ovogodišnji domaćin Turističkog foruma je opština Veliko Gradište pa će, na ovom izuzetno značajnom turističkom lokalitetu, učesnici imati priliku da se izbliza upoznaju sa sadržajem, potencijalima i bogatom istorijom ovog kraja.

To Top