Veliko Gradište - moderna turistička destinacija

Veliko Gradište

Turizam

Veliko Gradište - moderna turistička destinacija

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Na štandu Velikog Gradišta posetioci sajma upoznali su se kako sa prirodnim, tako i kulturnim potencijalima opštine.

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište predstavila je i ove godine svoju bogatu turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je održan od 21. do 24. februara.

Multimedijalna prezentacija, kroz filmsko ostvarenje i dva promo spota, poslala je jasnu poruku da je Veliko Gradište moderna turistička destinacija gde svako može da nađe svoje mesto, bilo da je u pitanju odmor, dobra zabava, sport, uživanje u prirodi ili poseta kulturno-istorijskim spomenicima.

Na prezentaciji koja je održana na štandu Velikog Gradišta, prisutnima su se obratili predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, direktorka Turističke organizacije, Dajana Stojanović, kao i direktor Nacionalnog parka „Una“ iz Bosne, Amarildo Mulić.

 “Opština Veliko Gradište ima Ramsku tvrđavu, manastire, Srebrno jezero. Gosti koji posete Srebrno jezero treba da obiđu i ono što se nalazi na 20 do 30 kilometara u okolini, a to je Viminacijum i Ljubičevo.U blizini su Golubačka tvrđava, Nacionalni park “Đerdap“ i Lepenski vir. To je sve jedna lepa prilika da gosti koji dođu mogu da, uz razne pogodnosti koje se nude na Srebrnom jezeru, nađu zabavu za desetak dana i da provedu lep odmor na jezeru“, poručio je Dragan Milić.

Direktorka Turističke organizacije uvela je prisutne u bogatu i nesvakidašnju ponudu ovog kraja, mogućnosti koje se gostima pružaju tokom boravka kao i planovima za proširenje turističke ponude.

Direktor Nacionalnog parka „Una“, Amarildo Mulić, govorio je o Uni koja nas kao pritoka Dunava povezuje, nestvarno lepoj prirodi koja je prezentovana na festivalu u Velikom Gradištu, kao i o vremenu provedenom u Velikom Gradištu, divnim ljudima, zanimljivim sadržajima i turističkom filmu kao vidu prezentovanja. Obećao je da će se vratiti u Gradište da uživa u kupanju, sunčanju, moćnom Dunavu i ukusnim specijalitetima ovdašnjih kulinara.

Mnogobrojni posetioci štanda u toku četiri sajamska dana, najviše su bili zainteresovani za klasične odmore, odmore uz vaučere, manifestacije, sport i rekreaciju, brodove, staze za biciklističke i pešačke ture u sopstvenoj režiji, Narodni muzej, Ramsku tvrđavu i bogatu ponudu vrsnih gastronomskih specijaliteta na Dunavu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top