Veliko Gradište obeležilo Dan opštine u Ramskoj tvrđavi (FOTO)

Veliko Gradište

Događaji

Veliko Gradište obeležilo Dan opštine u Ramskoj tvrđavi (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Najzaslužnijima dodeljene nagrade i povelje za unapređenje, razvoj i afirmaciju ove podunavske opštine.

Svečanost je održana u Ramu kod rekonstruisane srednjevekovne tvrđave, koju su gosti imali priliku i da obiđu uoči otvaranja za posetioce koje je planirano početkom naredne nedelje. Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, pozdravio je prisutne goste, a posebno iz rumunskih opština, kao i srpskog generalnog konzula u Temišvaru, Vladan Tadić, a potom je rezimirao šta je sve urađeno u periodu između obeležavanja dva Dana opštine.

Gosti na proslavi Dan opštine

Predsednik  je posebno istakao da su u toku radovi na gasifikaciji opštine, završetak se očekuje krajem novembra, a prvi gas trebalo bi da stigne u opštinu krajem ove ili početkom naredne godine. Proteklih nekoliko godina asfaltirano je više od 50 kilometara lokalnih puteva i ulica, trotoara, kao i regionalnih puteva i magistrale, a Milić je posebno istakao put Topolovnik – Ram, koji je veoma značajan za vezu Banata sa Istočnom Srbijom, kao i deo magistrale kod Vranjevca.

Predsednik Milić je, govoreći o privredi, naglasio da ponovo radi fabrika ulja “Dunavka”, koja trenutno upošljava 70 ljudi. Završen je i Stiški vodovod, koji obezbeđuje 70 priključaka. Rađeno je i na drugim infrastrukturnim objektima kao što su: vodovodna mreža, kanalizacija, uređenje puteva, vrtića, domova kulture i  verskih objekata. Posebno je izdvojio izgranju crkve u Češljevoj Bari.

U narednom periodu očekuje se završetak spotske hale na Srebrnom jezeru, sređivanje glavne ulice i trga u Velikom Gradištu, asfaltiranje puta Ostrovo – Zatonje, izgradnja jednosmerne ulice sa šetnom i biciklističkom stazom od Zatonja do Rama, potom asfaltiranje puta Tribrode – Makce, kao i puta do aerodroma. Jedan od prioriteta je izgradnja prstena vodovodne i kanalizacione mreže oko Srebrnog jezera. Milić je najavio da u oktobru počinje kompletno renoviranje Doma zdravlja Veliko Gradište i Muzičke škole.

“Verujte da lepo zvuči kada nam u razgovoru ljudi koji su prvi put u gradu, ili na jezeru, ili koji su nas posetili posle više godina, kažu da je malo ovakvih mesta i da treba da čuvamo to što imamo. Smatram da mi imamo potencijal , mogućnosti i ljude koji sve ovo mogu da realizuju”, istakao je Milić i iskoristio ovu priliku da pozove investitore da ulažu u opštinu uz napomenu da su im vrata uvek otvorena.

 

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište

Dodeljene opštinske nagrade i povelje

Tradicionalno su dodeljene opštinske nagrade i povelje kao poseban vid javnog priznanja za postignute rezultate i dostignuća u svim oblastima stvaralaštva od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju opštine Veliko Gradište, a povodom 2. avgusta - Dana opštine Veliko Gradište.


Dobitnici opštinskih nagrada​

Opštinsku nagradu u vidu diplome dobili su: Boško Savković iz Beograda, oblast afirmacija opštine, Vladica Milanovič iz Kurjača, oblast poljoprivreda-ratarstvo, Rastko Jokić iz Velikog Gradišta, učenik generacije Srednje škole „Miloje Vasić“, Živorad Ilić iz Češljeve Bare, oblast afirmacija naseljenog mesta i humanitarni rad, Milojko Milosavljević iz Velikog Gradišta, oblast humanitarni rad, PD „Coolfood“ d.o.o. Novi Sad, oblast poljoprivreda-voćarstvo, PD „Terahum“ d.o.o. Veliko Gradište, oblast turizam, Bogica Nikolić iz Kurjača, oblast poljoprivreda-stočarstvo, Ivan Pantić iz Pečanice, oblast poljoprivreda-ratarstvo, Lazar Milošević iz Velikog Gradišta, oblast sport, Snažana Milojković iz Velikog Gradišta, oblast obrazovanje, Udruženju žena „Topolovčanke“ iz Topolovnika, oblast afirmacija opštine, SZTR „Eskom“ iz Velikog Gradišta, oblast privreda, i Jelena Marković iz Velikog Gradišta, oblast humanitarni rad.

Fizička lica nagrađena su iznosom od 20 hiljada dinara, sa pripadajućim porezima.

Povelje kao poseban vid javnog priznanja za doprinos razvoju i afirmaciji opštine Veliko Gradište uručene su JP „Putevi Srbije“ i “Preduzeću za puteve” Požarevac.


Dobitnici povelja​

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top