Veliko Gradište razvija sportsku infrastrukturu

Veliko Gradište

Sport

Veliko Gradište razvija sportsku infrastrukturu

Foto: JU Sportski centar Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Veliko Gradište – grad sporta, ulaže značajna sredstva u razvoj sportske infrastrukture što je svih ovih decenija rezultiralo uspehom na najvišim nivoima.

Najnoviji, poslovno-sportski objekat u Velikom Gradištu, bruto površine 400 m2, finansiran je sredstvima Delegacije Evropske unije i opštine Veliko Gradište u iznosu od 26.807.422 dinara.

Objekat, koji pripada JU Sportski centar Veliko Gradipte, sastoji se od fudbalskih svlačionica smeštenih u prizemlju dok se na spratu nalaze službene prostorije sa kongresnom salom od 40 mesta.

Svlačionice su bile neophodne za dva fudbalska terena koja koriste lokalni klubovi. I službene prostorije koristiće, osim JU SCVG, Fudbalski klub i Opštinski fudbalski savez.

U sportskoj hali, u neposrednoj blizini ovog objekta, prethodno su ugrađeni hidrantska mreža i sistem za dojavu požara na površini od 1.400 metara kvadratnih. Ovim radovima objekat je potpuno zaštićen od opasnosti od požara što je, ujedno, bila i obaveza po nalogu Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

U protivpožarni sistem investirala je lokalna samouprava sredstvima u visini od 3.445.758 dinara sa PDV-om.

Halu redovno koriste sportski klubovi, rekreativci, učenici osnovnih škola i predškolci, ali i javne ustanove za organizaciju manifestacija.

To Top