vidojevic-ovo-stanje-je-teze-od-krize

Požarevac

Događaji

Vidojević: Ovo stanje je teže od krize

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Naučni savetnik Instituta društvenih nauka, prof. dr Zoran Vidojević, održao je predavanje u Narodnom muzeju u Požarevcu

Naučni savetnik Instituta društvenih nauka, prof. dr Zoran Vidojević, održao je predavanje u Narodnom muzeju u Požarevcu, na temu “Smisao polemike, epohalna neizvesnost i drama opstanka”.

 

Profesor
dr Zoran Videojević

Najpre treba postaviti pitanje: Oko čega voditi polemiku?Kod nas preovlađuje polemika oko vlasti.Ko će veće parče da zgrabi,a u medijima je većim delom vašar sujete. Za polemiku su bitni predmet i ishod. Polemika ne može biti značajna, ako se vodi o perifernim stvarima, ili ličnim karijerama”, kazao je profesor.


Vidojević dalje navodi da se trenutno nalazimo u stanju težem od krize.

Za nas je od ključnog značaja da sagledamo strategiju opstanka i jednu makar skromnu, bolju budućnost. Ako se ovako nastavi možemo očekivati seriju sukoba od klasnih do političkih, kulturnih, verskih... Ugroženost opstanka Srbije kao društva i države bi mogla biti mnogo veća, zaključio je on.

Vidojević je autor više knjiga iz oblasti politike i filozofije: "Demokratija na zalasku", "Porazi i alternative, pretnja pustoši i etika otpora" i "Kuda vodi globalizacija", samo su neka od tih dela.

 

Rođen je1940. godine u Mrčajevcima, studirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, gde je 1972. magistrirao, da bi doktorsku disertaciju odbranio četiri godine kasnije u Zagrebu.


Profesor je na Višoj školi za obrazovanje vaspitača u Beogradu, Učiteljskom fakultetu u istom gradu i predavač na Fiozofskom fakultetu u Nišu. Član je i Sociološkog društva Srbije.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top