Vilijem Satklif: „Šta god te čini srećnim“

Braničevo

Kultura

Vilijem Satklif: „Šta god te čini srećnim“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Vilijem Satklif je britanski pisac čije su knjige prevedene na više od 20 jezika.

Roman „Šta god tečini srećnim“ predstavlja duhoviti originalan pogled na odnos majki i sinova. Satklif prodire u samu srž majčinske ljubavi i otuđenja koje sa vremeni način života unosi u odnos roditelja i odrasle dece.

Tri sredovečne žene različitih priroda, stavova i porekla odlučuju da nenajavljeno odu kod sinova ne bi li premostile ponor koji se javio u njihovom odnosu od kada su im deca odrasla i počela samostalno da žive. Naravno, i njihovi sinovi su sušte suprotnosti, ali jedno im je zajedničko ‒ preneraženost što zatiču majku na pragu i želja da je se što pre reše i nastave da žive po svom običaju.

Koliko god da su Danijel, Pol i Met različiti, svi misle kako je nezdravo da im se u tim godinama majke mešaju u život. Međutim, svaka majka oseća kad je potrebna svom detetu, bez obzira na to koliko godina ono ima, traži li pomoć ili je uporno odbija.

Kerol, Helen i Gilijano dlučuju da provedu celu nedelju sa svojim sinovima uprkos njihovom protivljenju. Ispostaviće se da i njih očekuju iznenađenja kakva nisu mogla ni da zamisle, ali to ih neće odvratiti od namere da ponovo steknu važnu ulogu u životima svojih sinova i urade sve što mogu kako bi oni našli sreću.

Po romanu „Šta god te čini srećnim“ snimljen je film Otherhood 2019. godine, a knjigu možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl redakcija@ebranicevo.com.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top