Vlada Japana donirala medicinske aparate kučevačkom Domu zdravlja

Kučevo

Događaji

Vlada Japana donirala medicinske aparate kučevačkom Domu zdravlja

Foto: eKucevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Zvanična primopredaja donacije Vlade Japana, vredne 81.690 evra, održana je juče u Domu zdravlja u Kučevu.

Vladimir Stojanović, predsednik opštine Kučevo, istakao je važnost donacija Ambasade Japana ovoj zdravstvenoj ustanovi, koje su podigle kvalitet pružanja zdravstvenih usluga na viši nivo, a potom izrazio veliku zahvalnost Vladi i narodu Japana.

Sa konferencije za medije

Tecuja Cubota, otpravnik poslova Ambasade Japana u Srbiji, izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da prisustvuje ovoj ceremoniji i istakao da visoko ceni napore Ministarstva zdravlja na unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite.

„Ovim projektom novac japanskih poreskih obveznika utrošen je za obezbeđivanje ultrazvučnog aparata, analognog mamografa i uređaja za digitalizaciju rendgen slike.Nova medicinska oprema omogućiće precizniju dijagnostiku, a samim tim i uspešnije lečenje pacijenata.Ovo je naša druga donacija Domu zdravlja Kučevo, koja potvrđuje uspešnost prethodnog projekta obezbeđivanja rendgen aparata, biohemijskog analizatora i uređaja za prečišćavanje vode. Vlada Japana će nastaviti da pruža pomoć za osnovne potrebe stanovništva u korist svih građana Srbije i nadam se da će dobri odnosi između naše dve zemlje biti još bolji u budućnosti“, kazao je Cubota.

Samostalni savetnik u Ministarstvu zdravlja, Aleksandar Raković, podsetio je da je Japan do sada podržao veliki broj projekata u Srbiji u okviru programa za osnovne potrebne stanovništva (POPOS) .

Direktorka Doma zdravlja u Kučevu, dr Emina Perić,  kazala da zahvaljujući ovoj donaciji pacijenti sa područja opštine Kučevo više ne moraju da putuju u veće centre da bi mogli da izvrše pojedine preglede.

Na poziv predsednika opštine, nakon konferencije za štampu Tecuja Cubota je obišao gradske znamenitosti. Prvo je posetio  hram Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, gde ga je starešina hrama protojerej hadži Spomenko Žarić upoznao sa istorijatom crkve, a zatim je prošetao glavnom ulicom grada i zajedno sa savetnikom u Ministarstvu zdravlja, Aleksandrom Radojevićem, otišao do zgrade  Opštinske uprave  gde su  u kabinetu predsednika opštine primili  prigodne poklone.

Ovom prilikom vođeni su i razgovori u kojima su  Cuboti predstavljeni turistički potencijali ove opštine u nadi da će oni uskoro biti uvršćeni u destinacije koje japanski turisti posećuju u Srbiji.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top