Vlada Švajcarske podržava razvoj eUprave u 35 lokalnih samouprava u Srbiji

Braničevo

Društvo

Vlada Švajcarske podržava razvoj eUprave u 35 lokalnih samouprava u Srbiji

Foto: Swiss PRO

How Good Of A Friend Are You Really?

Podršku za unapređenje eUprave i eUsluga u Braničevskom okrugu dobile su lokalne samouprave Golubac i Žagubica.

Uz podršku Vlade Švajcarske, a preko programa Swiss PRO, 35  lokalnih samouprava u Srbiji će imati mogućnost da unapredi kapacitete za elektronsku upravu i pružanje elektronskih usluga građanima i privredi.

Ukupna podrška u vrednosti od preko 260.000 evra će omogućiti građanima da dobiju lakši i brži pristup pravima i uslugama koje su u nadležnosti lokalne administracije. Pored sredstava za nabavku opreme, program će pružiti tehničku podršku za razvoj i uspostavlјanje internih procesa, regulativa i upravlјačkih struktura za unapređenje eUprave i pružanje eUsluga građanima i privredi.

Ukupna vrednost projekta “Jačanja kapaciteta za unapređenje eUprave u opštine Žagubica”je 9.670 evra, od toga Swiss PRO je opredelio 7.630 evra, a lokalna samouprava učestvuje sa 2.040 evra. Projektom je predviđeno uvođenje tri eUsluge koje se odnose na socijalnu zaštitu dece, stipendiranje studenata i đaka i inspekcijski nadzor, dok će se unaprediti tri eUsluge povezane sa matični registrom.

Za realizaciju projekta “Uspostavljanje sistema eUprave u opštini Golubac”, čija je vrednost 10.610 evra, Swiss PRO će izdvojiti 8.470 evra, a lokalna samouprava 2.140 evra.Cilj projekta je brže postupanje u skladu sa eZUP-om, dok će tri osnovne usluge vezane zagrađanski status prerasti u eUsluge.

Projekti su odobreni u okviru javnog poziva „Da kliknemo zajedno" koji je trajao od 5. jula do 26. avgusta. Više detalja o odobrenim projektima možete naći OVDE.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top