Vlada Švajcarske podržava unapređenje elektronske uprave na lokalnom nivou

Braničevo

Društvo

Vlada Švajcarske podržava unapređenje elektronske uprave na lokalnom nivou

Foto: Swiss PRO

How Good Of A Friend Are You Really?

Program Swiss PRO objavio je javni poziv za podršku jedinicama lokalne samouprave u unapređenju elektronske uprave i pružanju elektronskih usluga.

Vlada Švajcarske će kroz ovaj poziv sa 350.000 evra podržati do 40 lokalnih samouprava koji će doprineti da eUprava na lokalu bude u službi kako građana i građanki tako i privrede. Javnim pozivom obuhvaćene su sve opštine Braničevskog okruga i grad Požarevac.

Pravo učešća na javnom pozivu koji je otvoren do 19. avgusta  ima 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i regiona Južne i istočne Srbije. Oni u svojim predlozima projekata mogu da konkurišu za nabavku IT opreme i licenciranog softvera u vrednosti od 7.000 do 9.000 evra, kao i da navedu koji vid tehničke podrške im je potreban da bi se unapredila eUprava.

U skladu sa nacionalnim okvirom, program Swiss PRO će lokalnim samoupravama pružiti tehničku podršku prilagođenu njihovim individualnim potrebama kako bi se između ostalog razvili ili unapredili interni procesi i procedure, unapredila primena elektronskog upravnog postupka (eZUP-a), razvile postojeće ili nove eUsluge, te izradila rešenja za internet prezentacije jedinica lokalnih samouprava.

 Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici programa Swiss PRO konkursi/javni poziv.

https://swisspro.org.rs/en/ktext/javni-poziv-za-podrsku-jedinicama-lokalne-samouprave-u-jacanju-kapaciteta-za-unapredenje-elektronske-uprave

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top