vlasnici-pedalina-na-srebrnom-jezeru-radili-bez-dozvole

Veliko Gradište

Događaji

Vlasnici pedalina na Srebrnom jezeru radili bez dozvole

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik opštine Veliko Gradište za Blic izjavio da su početkom sezone vlasnici pedalina dobili obaveštenje sa uputstvima Komunalne inspekcije o tome koje usl

Predsednik opštine Veliko Gradište za Blic izjavio da su početkom sezone vlasnici pedalina dobili obaveštenje sa uputstvima Komunalne inspekcije o tome koje uslove moraju da ispune

 

 

Bračni par iz Niša dozvole o zakupu prostora na Srebrnom jezeru imao je do 1. septembra ove godine – saznaje Blic. Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić rekao je da su vlasnici pedalina na početku ovogodišnje turističke sezone dobili pisano obaveštenje od komunalne inspekcije koje uslove u pogledu bezbednosti turista moraju da ispune.

 

Rečeno im je da korišćenje pedaline ne sme da bude bez zaštitnog prsluka, da maloletna lica ne mogu ih da koriste bez pratnje, kao i da na pedalini ne sme da bude, tokom korišćenja na vodi, više osoba nego što je zakonom propisano, a koliko sam ja nezvanično informisan na dve pedaline, kada se dogodila tragedija, bilo je deset učenika i nijedan nije znao da pliva.

 

Više puta obilazio sam Srebrno jezero i pri tom sam i usmeno upozoravao vlasnike plovila na mere koje su obavezni da poštuju, kaže predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

 

Bračnom paru Stanković iz Niša, koji su izdali pedaline braći koja su se utopila na Srebrnom jezeru, juče je određen pritvor do 30 dana kako ne bi uticali na svedoke. Takođe, u Velikom Gradištu saslušani su direktor škole “Karađorđe” iz Rače Kragujevačke Zoran Jovanović i pomoćni radnik, odnosno trener kluba, Marko Glišić.

 

Kako Blic saznaje, obojica su bili vidno uzbuđeni i isticali da takvu tragediju niko nije mogao ni da sanja.

 

Ispričali su da je planirano da se posle utakmice obiđe Srebrno jezero i da se prošeta duž obale.

 

Deci je dato pola sata za obilazak ali je izričito bilo zabranjeno kupanje i korišćenje pedalina.

 

Direktor je zajedno sa trenerom i grupom dece otišao na drugu stranu, a druga grupa, u kojoj su bila i braća, ostala je da razgleda suvenire.

 

Ističu da nisu mogli ni da posumnjaju da će deca uzeti pedaline. Od idućeg ponedeljka počeće saslušanje i dece koje će trajati do srede – piše Blic.

 

Ostaje nejasno kako su i zašto vlasnici pedalina uopšte nastavili da rade ukoliko su propusti ranije uočeni i da li je inspekcija, osim što im je, na početku sezone poslala obaveštenje, izlazila na teren i kontrolisala ih. Još više zbunjuje informacija da je vlasnicima pedalina opština izdala dozvole o zakupu prostora na jezeru, ali ne i dozvole za rad, kako pišu beogradski mediji.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top