Vlast u Požarevcu u zgradi Načelstva do okončanja protesta

Požarevac

Politika

Vlast u Požarevcu u zgradi Načelstva do okončanja protesta

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Vladajuća koalicija čuva ustavni poredak i institucije u Požarevcu od nasilja na ulicama, rekao je danas novinarima gradonačenik Požarevca, Bane Spasović.

Nosioci lokalne vlasti u Požarevcu, odbornici vladajuće koalicije, direktori javnih preduzeća, ustanova, škola i predškolske ustanove okupili su se u sali Skupštine grada i tu će ostati od danas pa sve dok se ne završe protesti u Beogradu najavljeni za sutra. Po gradonačelnikovim rečima okupili su se ovde da poruče srpskoj i požarevačkoj javnosti da žele da prestane haos na ulicama Srbije, a pre svega prestonice.

„ Ovo je nezapamćeni teror manjine nad većinom, nezabeležen u istoriji moderne politike i savremenih društava, u Srbiji koja je demokratska i uvažena od svih zemalja sveta. Ovako nešto se ne dešava ni u jednoj prestonici Evrope i sveta, kao što se ovih dana dešava na našim ulicama. Mi želimo da pošaljemo vrlo jasnu poruku, da građani Srbije nisu za haos, za nered, za izazivanje sukoba, jer svi dobro znamo čemu to vodi. Imali smo takva iskustva u našoj prošlosti i mi smo došli da ovim putem poručimo da mi želimo da sačuvamo naš ustavni poredak, mir u zemlji i mir na našim ulicama“, rekao je Spasović.

 


Bane Spasović, gradonačelnik sa saradnicima i koalicionim partnerima

Potom je podsetio na dešavanja počev od, kako kaže, demonstracija na ulicama Beograda i gradovima u Srbiji do blokade zgrade Predsedništva Srbije, prebijanja novinara i mnoge druge pretnje koje se dešavaju upravo od predstavnika dela opozicije ili Saveza za Srbiju.

„Ovde smo danas da osudimo svaki čin mržnje, haosa i nereda jer to nije volja demokratskog društva.  Dok se ne stavi tačka na ovaj haos i nered koji izazazivaju predstavnici Saveza za Srbiju, mi ćemo biti ovde u našim institucijama, u Skupštini grada Požarevca i Skupštini Gradske opštine Kostolac“, naglasio je gradonačelnik.

To praktično znači da neće napustiti zgradu Načelstva dok se ne završe protesti u Požarevcu i Beogradu, ali neće štrajkovati glađu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top