Vlast VS opozicija u slučaju novog tendera za javni gradski prevoz (VIDEO)

Požarevac

Događaji

Vlast VS opozicija u slučaju novog tendera za javni gradski prevoz (VIDEO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Poslednje zasedanje Skupštine grada Požarevca u ovoj godini obeležio je niz žučnih rasprava, a jedna od njih koja je trajala oko sat vremena, bila je u vezi novog tendera za javni gradski prevoz. Gradonačelnik tvrdi da mu je zbog izjava i pisanja opozicije na društvenim mrežama stavljena meta na čelo.

Požarevački odbornici su na poslednjem zasedanju Skupštine grada raspravljali o sprovođenju novog postupka za izbor privatnog partnera u postupku javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za obavljanje delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji grada Požarevca.

Prvi se javio za reč gradonačelnik Saša Pavlović koji je naglasio da je na osnovu rešenja komunalnog inspektora lokalnoj samoupravi data naredba da se ova komunalna delatnost mora urediti. Grad vidi dva rešenja ovog problema - kroz javno privatno partnerstvo ili osnivanje javnog preduzeća. Po njegovim rečima, javno privatno partnerstvo je mnogo bolje rešenje jer grad daleko manje košta.

Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave, objasnio je detaljno ceo postupak i zašto je prvi tender poništen.

Pogledajte VIDEO:

 “Javna nabavka je prekršila načelo ravnopravnosti ponuđača, čak ni izabrana grupa ponuđača nije ispunila sve uslove, a dobila je odluku o dodeli ugovora. Da li je grupa ponuđača koja je prevozila decu sve ovo vreme imala ugovor sa gradom, na osnovu čega je taj ugovor sklopljen i kako grad misli da reši ovu situaciju”, upitala je Dragana Spasojević, odbornica RIS Istok.

Iz opozicije su postavili i pitanje ko će biti odgovoran za novac koji grad mora da refundira “Arrivi” nakon poništenja prethodnog tendera. Izneli su i sumnju da su dobijena uputstva sa vrha ko treba da prođe na tenderu, a gradonačelnik je odgovorio da su mu ovakvim i sličnim tvrdnjama nacrtali metu na čelu i da je zbog toga satanizovan na društvenim mrežama.

Stavove su sučeljavali: Dragana Spasojević i Slobodan Vasić iz Odborničke grupe “Dosta je bilo - RIS Istok”, Aleksandar Simonović, Saša Pavlović, kao i Slobodan Živković odbornik SPS –JS.

Pogledajte VIDEO:

Većinom glasova odluka o sprovođenju  novog tendera je ipak na kraju usvojena.

To Top