voda-iz-drmna-rasterecuje-kostolac-i-pomaze-pozarevcu

Kostolac

Događaji

Voda iz Drmna rasterećuje Kostolac i pomaže Požarevcu

Foto: Fejzbuk

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović, obišao postrojenje za preradu vode u ‪‎Drmnu‬, koje će do konačnog rešenja rasteretiti vodosnabdevanje ovog kraja.

Gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović, obišao postrojenje za preradu vode u ‪‎Drmnu‬, koje će do konačnog rešenja rasteretiti problem vodosnabdevanja ovog kraja.


 

Postrojenje u Drmnu je 12. avgusta pušteno u probni rad. Projektom je predviđeno da se sa izvorišta napajaju sela Drmno i Stari Kostolac, Viminacijum, kao i delovi energetskog kompleksa na ovom području.

Uvođenjem izvorišta u sistem vodosnabdevanja rasteretilo bi se, ali  i zaštitilo od mangana izvorište „Lovac“ u Kostolcu i eventualno obezbedile dodatne količine vode za Ćirikovac i delove MZ „Sopot“ u Požarevcu.


Po rečima direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Saše Valjarevića, za sada nema problema u funkcionisanju postrojenja i prateteće instalacije.

 


Objekat  je izgrađen 2013. godine. Maksimalni kapacitet postrojenja iznosi 40 - 60 litara u sekundi. Sredinom 2014. izvršen je tehnički prijem objekta i izdata upotrebna dozvola, te su se stekli uslovi za primopredaju gradu Požarevcu.

Zbog procesa restrukturiranja u Elektroprivredi Srbije primopredaja do sada nije izvršena, ali se po gradonačelnikovim rečima i taj proces privodi kraju.


Postrojenje na Mlavi poseduje svu zakonom propisanu dokumentaciju. Izgradnja postrojenja koštala je dva miliona evra, koje je obezbedilo tadašnje Privredno društvo “Termoelektrane i kopovi Kostolac”.
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top